Επιμορφωτικές ημερίδες για αγρότες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στη διεξαγωγή ημερίδων που στόχο έχουν την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών σχετικά με τις νέες καλλιεργητικές μεθόδους, όπως και τις νέες καλλιέργειες, θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχοντας την επιστημονική στήριξη του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Εντός ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος λόγω και της λειτουργίας του Αγροκτήματος στο Βελεστίνο, επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Τμήματος κ. Θανάση Σφουγγάρη και συμφωνήσαμε να παρέμβουμε σε ένα επίσης σημαντικό θέμα, όπως είναι αυτό της ενημέρωσης και επιμόρφωσης των αγροτών σε συγκεκριμένα ζητήματα. Ως γνωστόν οι εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα, είναι ταχύτατες, νέες ανάγκες σε καλλιεργητικές μεθόδους και προϊόντα προκύπτουν διαρκώς και οι αγρότες μας που αποτελούν την ισχυρή δύναμη για την παραγωγή της τοπικής ανάπτυξης, θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι. Αυτός και ο λόγος που προβαίνουμε στη διοργάνωση αυτών των ενημερωτικών εκδηλώσεων ή διαφορετικά των επιμορφωτικών ημερίδων τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι».

Παράλληλα στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με τη Γεωπονική Σχολή στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα της περαιτέρω αξιοποίησης του Αγροκτήματος του Βελεστίνου, ώστε νε εξελιχθεί σε ένα πρότυπο κέντρο έρευνας.

Ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ενήμερη για το θέμα αυτό και τόσο ο Δήμος, όσο και το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής αναμένουν την ανταπόκρισή της, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, το Αγρόκτημα θα μπορούσε να συμπεριλάβει στις δράσεις του και κομμάτια της τοπικής κοινωνίας, όπως είναι οι αγρότες, ώστε να ενημερωθούν στην πράξη για τις ερευνητικές καινοτομίες.

Η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου τόνισε πως «στο Βελεστίνο υπάρχει το Αγρόκτημα το οποίο έχει μεγάλα περιθώρια περαιτέρω αξιοποίησης τόσο από την άποψη της λειτουργίας των εγκαταστάσεών του για διάφορες δράσεις, όσο και της επιμόρφωσης των αγροτών και του υπόλοιπου κόσμου που ασχολείται στον πρωτογενή τομέα. Τις προτάσεις μας τις έχουμε κοινοποιήσει στη Γεωπονική Σχολή, ενώ έχουμε συζητήσει και με το νέο Πρύτανη για αυτό το θέμα.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μπορούμε να αναβαθμίσουμε το Αγρόκτημα με πολλαπλά οφέλη και προσελκύοντας πλήθος αγροτών, ερευνητών, επιστημόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Τόσο ο Δήμος όσο και η Γεωπονική αναμένουν από την Περιφέρεια να προχωρήσει στα αναγκαία βήματα για τη χρηματοδότηση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει