Επιμορφωτικό πρόγραμμα για ενήλικες για τα Βυζαντινά μνημεία της Κωνσταντινούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ», εξειδικευμένο στην επιμόρφωσης ενηλίκων στον τομέα του πολιτισμού, θα υλοποιήσει επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κωνσταντινούπολη : τα Βυζαντινά Μνημεία». Το πρόγραμμα διάρκειας 15 εβδομάδων υλοποιείται από αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες και ιστορικούς με εξειδικευμένες γνώσεις για την Βυζαντινή εποχή και σημαντικό ερευνητικό έργο.

Στο πρόγραμμα ζωντανεύει το μεγαλείο της Βυζαντινής πρωτεύουσας μέσα από την παρουσίαση των σωζόμενων κοσμικών και θρησκευτικών μνημείων της. Από τα τείχη και την Αγία Σοφία, ως τη Μονή της Χώρας και το ιερό παλάτι οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την ιστορία γνωστών, αλλά και άγνωστων στο ευρύ κοινό Βυζαντινών μνημείων, παράλληλα με στοιχεία για τους κυριότερους ιστορικούς σταθμούς της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Aπευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε ξεναγούς, σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τoν Βυζαντινό πολιτισμό.

Το πρόγραμμα προσφέρεται και με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning). Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης και δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.

Έναρξη μαθημάτων : Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, ώρα 19.00

Πληροφορίες : Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ» Κωνσταντά 129 & Βενιζέλου (2ος όροφος), 38333, Βόλος
Tηλ: 2421102124 (ώρες επικοινωνίας: 18.00-20.00)
Email: [email protected]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει