Επιπλέον 216 κρούσματα μόλυνσης στη Βικτώρια


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020, 07:29

Η πολιτεία της Αυστραλίας με τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό στη χώρα κατέγραψε σήμερα έναν θάνατο κι έναν από τους υψηλότερους αριθμούς νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό, με τον επικεφαλής της κυβέρνησής της να προειδοποιεί πως η κατάσταση πρόκειται να γίνει χειρότερη προτού βελτιωθούν τα πράγματα, καθώς εισήλθε στο πρώτο Σαββατοκύριακο του lockdown, που αναμένεται ότι θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.

Οι αρχές στη Βικτώρια ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν 216 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις 24 ώρες ως το πρωί σήμερα Σάββατο, αριθμό χαμηλότερο μεν από το θλιβερό ρεκόρ 288 κρουσμάτων που ανακοινωνόταν την προηγουμένη, αλλά έναν από τους υψηλότερους που έχουν καταγραφεί σε οποιοδήποτε τμήμα της επικράτειας της γιγαντιαίας χώρας αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στην Αυστραλία.

Οι πολιτειακές αρχές έθεσαν την πρωτεύουσα της Βικτώριας, τη Μελβούρνη, σε lockdown αυτή την εβδομάδα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες πως η εντόπια μετάδοση πυροδοτεί δεύτερο κύμα. Μέχρι πρότινος, τα περισσότερα νέα κρούσματα μόλυνσης αποδίδονταν στους Αυστραλιανούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Η κατάσταση «θα χειροτερέψει προτού καλυτερεύσει», προειδοποίησε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στη Βικτώρια, ο Ντάνιελ Άντριους. «Θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερα κρούσματα…η πανδημία θα είναι εδώ για ατέλειωτους μήνες». «Κανένας δεν απολαμβάνει το να είναι κλεισμένος στο σπίτι. Είναι απελπιστικό, είναι πρόκληση, αλλά η στρατηγική αυτή θα είναι επιτυχής, αν όλοι κάνουμε τη συμβολή που μας αναλογεί».

Σύμφωνα με τον Μπρετ Σάτον, τον επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στη Βικτώρια, έχουν εντοπιστεί 100 εστίες.

Παρά την έξαρση της πανδημίας στη Βικτώρια, η Αυστραλία έχει αποφύγει μέχρι σήμερα τον κίνδυνο να θρηνήσει μεγάλο αριθμό θυμάτων, όπως άλλες χώρες, καθώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα κι επέβαλε μέτρα περιορισμού σε εθνική κλίμακα τον μήνα Μάρτιο. Στη χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 107 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 – καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας, άνω των 90 ετών, υπέκυψε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βικτώρια, όπως διευκρίνισε ο Άντριους – επί συνόλου περίπου 9.200 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020, 07:29

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει