Επιστολή διαμαρτυρίας Μπουκώρου στον υπουργό Λαφαζάνη

Διαμαρτύρεται γιατί αποκλείστηκε από σύσκεψη συνεταιριστικών φορέων στο υπουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου αλλά και την επιστολή του προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορήθηκα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου συγκάλεσε σύσκεψη συνεταιριστικών φορέων του νομού Μαγνησίας. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη ο υπουργός θεώρησε χρήσιμο να προσκαλέσει μόνο τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Μαγνησίας, αγνοώντας επιδεικτικά τον μοναδικό βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Αν πιστεύει ο κ. υπουργός ότι τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της Μαγνησίας και της χώρας γενικότερα μπορούν να επιλυθούν με λογικές στενόκαρδης κομματικής αντίληψης, σύντομα θα διαψευστεί.

Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας αναμένει τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματά του, τα οποία έχουν ευθεία αντανάκλαση και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε την παρουσία μας σε συσκέψεις κομματικού χαρακτήρα της σημερινής κυβερνητικής παράταξης. Όσοι, όμως, προσδίδουν τέτοιο χαρακτήρα σε τόσο σημαντικές υποθέσεις, αναλαμβάνουν ακέραιη και την ευθύνη για τις όποιες εξελίξεις.

Οφείλουμε τέλος να επισημάνουμε ότι και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δείχνει διάθεση να ξεφύγει από την πεπατημένη της νέας κυβέρνησης. Τον πρώτο καιρό του κυβερνητικού βίου καταγράφουμε πολλά λόγια, πολλές συνεδριάσεις, πολλές συσκέψεις και μηδαμινά αποτελέσματα. Περιμένουμε, για να κρίνουμε με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα, τα αποτελέσματα των συσκέψεών τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς τον υπουργό
Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη

Κύριε υπουργέ,
Θα ήθελα να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για τις επιλογές του υφισταμένου σας αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Πληροφορήθηκα ότι χθες Δευτέρα 2 Μαρτίου συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Συνεταιριστικών φορέων του νομού Μαγνησίας.

Ο κ. υπουργός αποφάσισε να προσκαλέσει στη συγκεκριμένη σύσκεψη αποκλειστικά και μόνο τους πέντε κυβερνητικούς βουλευτές της Μαγνησίας, αγνοώντας -για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει- τον μοναδικό βουλευτή αντιπολίτευσης στη Μαγνησία.

Με την πεποίθηση ότι τα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας μπορούν να επιλυθούν με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται και για ζητήματα τοπικού χαρακτήρα, θα ήθελα να επισημάνω ότι η επιλογή του συγκεκριμένου αναπληρωτή υπουργού να με αποκλείσει από τη σύσκεψη, αντιβαίνει τις κοινοβουλευτικές τακτικές.

Ελπίζω και εύχομαι παρόμοιες πρακτικές να μη γενικευτούν στο κρίσιμο υπουργείο σας μελλοντικά.

Με εκτίμηση
Χρήστος Μπουκώρος
Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει