Επιστολή Μπέου για τοποθέτηση μόνιμου Επιτρόπου στην υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πιθανότατα μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μόνιμου Επιτρόπου στην υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Μαγνησίας, μετά από την έγγραφη παρέμβαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ Χαρ. Αθανασίου και τις κοινοποιήσεις προς τους βουλευτές του Νομού.

Σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ήδη προκηρύξει την κάλυψη κενών θέσεων Επιτρόπων, μεταξύ των οποίων και η θέση του Επιτρόπου στο Νομό Μαγνησίας και αναμένεται να συνέλθει το πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο προκειμένου να προβεί στην επιλογή και την τοποθέτηση των νέων Επιτρόπων.

Η επιστολή Μπέου

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κοινοποιείται προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τους βουλευτές Νομού Μαγνησίας, ο Δήμαρχος Βόλου, έθετε το θέμα του ορισμού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Βόλο, επισημαίνοντας τα προβλήματα δυσλειτουργίας που παρατηρούνται.

«Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να θέσω υπόψη σας ένα μείζον θέμα για το Δήμο Βόλου, και υποθέτω συνολικά για τη Μαγνησία, που αφορά την έλλειψη μόνιμου επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, από το Νοέμβριο του 2013, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες σε ζωτικά θέματα λειτουργίας του Δήμου μας.

Από τη συγκεκριμένη χρονολογία, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος επίτροπος, κ. Αποστολόπουλος, καθήκοντα ασκεί ο κ. Δημ. Λιάγκας, που υπηρετεί στη Λαμία και έρχεται στο Βόλο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Όπως μάλιστα πληροφορούμαι, ο προσωρινός Επίτροπος, για λόγους ανθρώπινους και απόλυτα κατανοητούς, συχνά αδυνατεί να παρίσταται έστω και αυτές τις λίγες μέρες, με προφανές αποτέλεσμα τα προβλήματα να σωρεύονται και νευραλγικοί τομείς του Δήμου να υπολειτουργούν.

Κατόπιν αυτών ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να δοθεί αποτελεσματική λύση, που δεν μπορεί να είναι άλλη από τον ορισμό μόνιμου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με έδρα το Βόλο.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει