Επιστολή Σκοτινιώτη στον Πρωθυπουργό για τα έργα αποχέτευσης Αγ.Στεφάνου και Σέσκλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική επιστολή, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την παρέμβαση του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Άντώνη Σαμαρά, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος απένταξης από το ΕΠΠΕΡΑΑ των έργων αποχέτευσης Αγίου Στεφάνου και Σέσκλου και οι συνέπειες που θα έχει για την περιοχή μια τέτοια αρνητική εξέλιξη, ζητεί πλέον ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνος Σκοτινιώτης, κορυφώνοντας τις πιέσεις προς την κυβέρνηση με σκοπό να διασφαλιστεί η υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Βόλου» στο σύνολό του.

«Είναι πραγματικά έξω από κάθε λογική, σε μια εποχή όπου η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από τη βαθιά οικονομική κρίση με την ανεργία κυριολεκτικά να καλπάζει, και τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός της χώρας αισθάνεται την ανάγκη να ορίσει υφυπουργό προκειμένου να επιταχυνθεί η απορρόφηση πιστώσεων του ΕΣΠΑ, να κινδυνεύουν με απένταξη έργα, και μάλιστα έργα μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας, τα οποία βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, μεταφέροντας την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επίσης το ΤΕΕ και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, για ένα σημαντικό θέμα που έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα δυο υποέργα της πράξης «Αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Βόλου» που είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας «02 – Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του Ε.Π. «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη». Πρόκειται συγκεκριμένα για τα: «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Αγίου Στεφάνου Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 4.920.000 €, και «Σύνδεση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σέσκλου Δήμου Βόλου με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ», προϋπολογισμού 560.880 €. Οι ημερομηνίες δημοπράτησης των συγκεκριμένων έργων έχουν ορισθεί για τις 9.4.2013 και τις 23.4.2013 αντιστοίχως.

Η επιστολή στο Γραφείο του Πρωθυπουργού απευθύνεται σε συνέχεια των σχετικών εγγράφων προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και προς τον νέο Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Κυριάκο Βιρβιδάκη, με τον οποίο ο Δήμαρχος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διαγωνισμών και η υλοποίηση του σημαντικού έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Βόλου» στο σύνολό του, καθώς θεωρείται απολύτως αναγκαία και απολύτου προτεραιότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει