Επιστρέφουν σταδιακά στα σχολεία οι μαθητές

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα ξανανοίξει σταδιακά τα σχολεία αρχής γενομένης από τις 13 Μαΐου, καθώς ο καθημερινός αριθμός των κρουσμάτων του ιού έχει πέσει σχεδόν στο μηδέν τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν επαγρύπνηση για την επάνοδο των περίπου 5,5 εκατομμυρίων μαθητών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου στις τάξεις και για τον λόγο αυτόν διεξάγουν ασκήσεις και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της υγειονομικής κρίσης.

Τα εκτεταμένα τεστ και οι εφαρμογές για την ιχνηλάτηση επαφών είναι δύο από τα μέτρα τα οποία έχουν επιτρέψει στη χώρα να περιορίσει την εξάπλωση του ιού χωρίς τα καθολικά lockdowns που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες.

Αλλά η έναρξη του εαρινού σχολικού τριμήνου αναβλήθηκε τέσσερις φορές μετά τον Μάρτιο στη διάρκεια της εκστρατείας για κοινωνική αποστασιοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας τα σχολεία υποχρεώθηκαν να πραγματοποιούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

“Προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα των σχολείων ενώ διαχειριζόμαστε τους καθημερινούς κινδύνους που απορρέουν από τον πανδημία. Αν ένας μαθητής αποδειχτεί ότι έχει μολυνθεί από τον ιό οι υγειονομικές αρχές θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το σχολείο θα επιστρέψει στην τηλεκπαίδευση”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γιού Εούν-χάι κατά την ενημέρωση του Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Από τις 13 Μαΐου επιτρέπεται η παρακολούθηση των μαθημάτων από τους μαθητές της τρίτης Λυκείου οι οποίοι θα διαγωνιστούν για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια με τις εισαγωγικές εξετάσεις να έχουν μεταφερθεί δύο εβδομάδες αργότερα από το προκαθορισμένο, στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι μικρότεροι μαθητές θα επιστρέψουν σταδιακά στα σχολεία τους από τις 20 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου, σημείωσε ο υπουργός.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι και καθηγητές θα υποχρεούνται να φοράνε μάσκες, εκτός από τις ώρες των γευμάτων, να καθαρίζουν τα θρανία και τις έδρες και να διατηρούν απόσταση όταν κινούνται στους χώρους του σχολείου. Τα σχολεία θα υποχρεούνται από την πλευρά τους να πραγματοποιούν τακτικά απολυμάνσεις και να ελέγχουν την θερμοκρασία όλων των παρευρισκόμενων στους χώρους, αλλά και να απομακρύνουν τα θρανία μεταξύ τους.

Η ανακοίνωση γίνεται μια ημέρα μετά την χαλάρωση από την κυβέρνηση του μέτρου κοινωνικής αποστασιοποίησης, η οποία θα ισχύει από τις 6 Μαΐου και θα επιτρέψει σε δημόσιους χώρους, όπως τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες, να ανοίξουν σταδιακά.

Δημοσκοπήσεις που διενέργησε το υπουργείο Παιδείας έδειξαν ότι η πλειονότητα των γονέων και των δασκάλων και καθηγητών τάσσονται υπέρ της σταδιακής επανόδου στα σχολεία.

Έπειτα από μια έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Νότια Κορέα πέτυχε να μειώσει τον ημερήσιο αριθμό τους σε περίπου δέκα ή και λιγότερα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό.

Τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών της Κορέας ανέφεραν σήμερα οκτώ νέα κρούσματα – όλοι ήταν ταξιδιώτες από το εξωτερικό -ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 10.801 με τον αριθμό των θανάτων να φθάνει τους 252.

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει