Επιτακτική η ανάγκη για παράταση στη σφράγιση επιταγών


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 18:44

Την αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών – μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, μεταφέρει ο πρόεδρος, Παύλος Ραβάνης και η διοίκηση του επιμελητηρίου, σχετικά με την άμεση και επιτακτική ανάγκη, να ρυθμιστεί το θέμα των ακάλυπτων επιταγών.

Σύμφωνα με το επιμελητήριο χρειάζεται στο πλαίσιο λήψης των νέων μέτρων στήριξης, να ληφθεί άμεσα απόφαση, για παράταση του διαστήματος σφράγισης των ακάλυπτων επιταγών, από 8 ημέρες που ισχύει σήμερα σε 60 ημέρες και να μην γίνεται η αναγγελία στο σύστημα «Τειρεσίας».

Το θέμα αφορά, ασφαλώς, το σύνολο των επιχειρήσεων, οι οποίες στην παρούσα φάση και στην πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, έχουν ανάγκη να προστατευθούν, ώστε να μην καταρρεύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται με έγγραφο προτάσεων στα συναρμόδια υπουργεία, ανάγκη θεωρούμε – τονίζει ο κ. Ραβάνης – τη λήψη άμεσων μέτρων, και για θέματα όπως: η προστασία των εξώσεων των επιχειρήσεων, η αναστολή των κατασχέσεων, η αναστολή διακοπής ρευματοδότησης και υδροδότησης των επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσουν υποβοηθητικά, στην διατήρηση ενός ελαχίστου επιπέδου βιωσιμότητας των μικρομεσαίων, το οποίο είναι απαραίτητο άλλωστε, για την διατήρηση και των θέσεων απασχόλησης.

«Η στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας σε συνδυασμό με την κοινωνική αλληλεγγύη, θα επιτρέψει η επόμενη μέρα της κρίσης, να μας βρει ως χώρα με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες» σημειώνει το επιμελητήριο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 18:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει