Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας: Να απαγορευτεί η καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ στην ΑΓΕΤ

“Όλοι στην συγκέντρωση την Τρίτη 30 Μάη, στις 6:30 μ.μ., στο Τ.Ε.Ε.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για τα κέρδη του επιχειρηματικού ομίλου της ΑΓΕΤ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επεκτείνοντας την απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με νέες τροποποιήσεις, μετατρέπει την πόλη του Βόλου σε έναν επικίνδυνο θάλαμο καρκινογόνων αερίων. Χωρίς κανένα ενδοιασμό έχουν πρόθεση να θυσιάσουν την υγεία και ζωή των λαϊκών οικογενειών, για την ανταγωνιστικότητα του μονοπωλιακού ομίλου.

Η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να εμποδίσουν κάθε απόπειρα να προχωρήσει η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη.

Καταγγέλλουμε όσους «ανοίγουν το παράθυρο» βάζοντας «αστερίσκους», όρους και προϋποθέσεις για την καύση σκουπιδιών. Δεν διαπραγματευόμαστε σχετικά με τα επίπεδα καύσης RDF/SRF, δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση για το αν αυτά είναι σύννομα με την ευρωπαϊκή ή την εθνική νομοθεσία. Εξάλλου με βάση αυτές δόθηκαν οι κατάπτυστες άδειες στην ΑΓΕΤ με βάση τις οποίες στο Βόλο θα καίγονται τόσα επικίνδυνα υλικά όσα καίγονται στο 1/6 όλης της Ε.Ε.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ρητά και χωρίς αστερίσκους ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ. Επίσης απαιτούμε:
– Να σταματήσει η καύση του επικίνδυνου petcoke
– Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μειωθούν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι από τις βιομηχανίες της περιοχής που επιβαρύνουν την ιδιαίτερα επιβαρυμένη ατμόσφαιρα του Βόλου.
– Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επίγειων και υπόγειων υδάτων της περιοχής και του Παγασητικού με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού, χωρίς καμία ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, του Βιολογικού, της Καθαριότητας.
– Να παρθούν μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στις βιομηχανίες που επεξεργάζονται επικίνδυνα και βλαβερά υλικά.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος μαζικά στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, την Τρίτη 30 Μάϊου, ώρα 6:30 το απόγευμα, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Βόλου, όπου θα συζητηθεί το θέμα στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει