Επιτροπή Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το νερό

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ

ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η Επιτροπή Κατοίκων Πορταριάς για το νερό οργάνωσε την Τετάρτη 6 Μαρτίου εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Οι συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση της υδρευσης και της άρδευσης» σε κεντρική καφετέρια του χωριού η οποία λόγω αθρόας προσέλευσης εξελίχθηκε σε Λαική Συνέλευση

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Ι.Γκουντέλιας και οι τοπικοί εκπρόσωποι της Πορταριάς των Σταγιατών και του Κατηχωρίου καθώς και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων Πηλιου και κάτοικοι από την Μακρινίτσα.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή αποσπασμάτων από το ντοκιμαντέρ «Τα λεφτά φέρνουν χρήμα» που έχει κάνει αίσθηση στην Ευρώπη με τις αποκαλύψεις για τον χρηματισμό πολιτικών, κοινωνικών ακόμη και περιβαλλοντικών φορέων για ιδιωτικοποίηση δημοτικών επιχειρήσεων νερού και την πολιτική του γρήγορου κέρδους που εφαρμόζουν σε βάρος των καταναλωτών και των δικτύων ύδρευσης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε η άποψη ότι από τις επιλογές της Δημοτικής αρχής σε ζητήματα του νερού προκύπτει ότι στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της οποίας το έδαφος ετοιμάζει συστηματικά και στην οποία είναι αντίθετες όλες οι τοπικές κοινωνίες του Πηλίου.

Ο κ Γκουντέλιας προσπάθησε, χωρίς αποτέλεσμα, να πείσει ότι τόσο αυτός όσο και ο Δήμαρχος δεν θέλουν την ιδιωτικοποίηση.

Κάτοικοι του χωριού θεώρησαν απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τοπικοί εκπρόσωποι δεν ήταν ενήμεροι για τη επίσκεψη 4 αυτοκινήτων με τα διακριτικά του ΙΓΜΕ στις πηγές της Μάνας πριν από μερικές μέρες. <<Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στο χωριό μας υπηρεσίες χωρίς να ξέρουμε το λόγο της επίσκεψης>>.

Οι κάτοικοι έξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν λαβαίνει υπόψη τις προτάσεις που έχουν καταθέσει ως τώρα σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν και ζήτησαν από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου να διεκδικεί σθεναρά τα ζητήματα που θέτουν.

Για την ύδρευση τόνισαν ότι δεν θα δεχτούν την εγκατάσταση των υδρομετρητών και την χλωρίωση των δεξαμενών χωρίς διαβούλευση και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες στα νοικοκυριά των χωριών που σχετίζονται με τις κλιματολογικές συνθήκες και τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής

Για την αποχέτευση ζήτησαν να μην είναι υποχρεωτική η σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο λόγω οικονομικής αδυναμίας παρότι αναγνωρίζουν τα θετικά ότης λειτουργίας του δικτύου.

Για την άρδευση ζητούν να ορίζεται ο νεροκράτης από τους κατοίκους, οι οποίοι θα χειρίζονται και την πληρωμή του.

Για όλα αυτά τα ζητήματα κυκλοφόρησε ψήφισμα το οποίο υπόγραψαν δεκάδες κάτοικοι της Πορταριάς.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και κάτοικοι της Μακρινίτσας οι οποίοι πήραν μέρος στη συζήτηση και εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει ανάλογη εκδήλωση στο χωριό τους στο οποίο λείπει παντελώς η σχετική ενημέρωση, το ταχύτερο δυνατό, σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Πηλίου και Βόλου

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει