Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, 05:54

Επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα έως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη, αριθμός μειωμένος από τα 12 για τα οποία γινόταν λόγος μία ημέρα νωρίτερα, γνωστοποίησε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι όλα τους ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν εντοπίζονται μολύνσεις μεταξύ των ταξιδιωτών από το εξωτερικό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν — δεν συμπεριλαμβάνονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει το Πεκίνο — επίσης μειώθηκε, σε 24 από 31 την προηγουμένη.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του COVID-19.

Δεκαπέντε ασθενείς, από επτά την προηγουμένη, κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει να ανέρχεται σε 80.650. Οι ασθενείς που συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε κινεζικές δομές υγείας είναι 205.

Επισήμως, η πανδημία του κορωνοϊού στην Κίνα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.634 ανθρώπους επί συνόλου 85.489 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, 05:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει