Ερωτηματικά προκαλεί ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας

Με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τις βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Βόλου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η Ε.Υ.Α.Μ. εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας στοχοποιεί συμμετέχοντες σε πορεία για την 17 Νοέμβρη

Νέα τροπή και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρή, λαμβάνει η υπόθεση της επίθεσης τριών ατόμων με συνολικά πέντε βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου στις 4.00 περίπου τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Νοέμβρη.

Με τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων, που είχαν καλλυμένα τα χαρακτηριστικά τους, να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας στοχοποιεί ξεκάθαρα συμμετέχοντες στην προ ολίγων ωρών πορεία για την 40η επέτειο από την φοιτητική εξέγερση της 17ης Νοέμβρη.

Πρόκειται σαφώς για μία ανακοίνωση που έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για λογαριασμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, οι Αξιωματικοί της οποίας, όπως έγραψε ξανά το e-Volos.gr, εξετάζουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Παρόλα αυτά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, έχοντας διαφορετική καταπώς φαίνεται άποψη, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, στοχοποιεί ως δράστες της επίθεσης τους συμμετεχόντας σε συγκεκριμένη πορεία που κατέληξε στην πλατεία Πανεπιστημίου, αφού νωρίτερα οι συμμετέχοντες σε αυτήν επέλεξαν να ακολουθήσουν διαφορετική διαδρομή από το κύριο σώμα της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στο Ηρώο στην παραλία του Βόλου.

Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση της Ε.Υ.Α.Μ., που ακολουθεί:

1. Έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στην αστυνομική έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, από την οποία να προκύπτει η εμπλοκή των συμμετεχόντων σε πορεία για την 40η επέτειο από την φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου;

2. Δεδομένης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-Volos.gr, της αρνητικής απάντησης στο παραπάνω ερώτημα, μήπως η εν λόγω ανακοίνωση θα πρέπει να εκληφθεί ως σα να μην συντάχθηκε ποτέ ακόμα και από τους ίδιους τους συντάκτες της, οι οποίοι καταφανώς έπραξαν υπό φόρτιση συναισθηματική;

Υ.Γ.: Σε κάθε περίπτωση, τούτες τις άγριες για τους εργαζόμενους ημέρες, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνάμα αλληλέγγυοι μεταξύ μας, έναντι της ακολουθούμενης πολιτικής, κυρίως όμως να διατηρούμε το ειρηνικό κλίμα που επικρατεί στην πόλη, για το οποίο κάποιοι κόπιασαν πολύ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

17η Νοέμβριου 2013 η καθιερωμένη ημέρα της Δημοκρατίας, γιορτάστηκε όπως και κάθε χρόνο με την πραγματοποίηση πορειών, που ανάλογα με τις εκάστοτε χρονικές συγκυρίες και τα προβλήματα που μας ταλανίζουν ως χώρα λαμβάνουν συχνά την μορφή εκδηλώσεων διαμαρτυρίας διαφόρων κοινωνικών ομάδων σε συνδυασμό βέβαια των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης.

Και στην πόλη μας λοιπόν πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις με συγκεντρώσεις, πορείες αλλά και δρακόντεια μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ, μέτρα που καθ’ υπερβολή έλαβαν σάρκα και οστά αρκετές ημέρες προ της επετείου με πολύωρες επιφυλακές, μη χορήγηση αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων, υπεραπασχόληση του Αστυνομικού Προσωπικού με φύλαξη στόχων και ως εκ τούτου ελλιπέστατη αστυνόμευση με ότι αυτό πλέον συνεπάγεται εις βάρος πάντα της τοπικής κοινωνίας που μέλη της είμαστε και εμείς.

Οι ως άνω πορείες, έχοντας φανερά ειρηνικές διαθέσεις, εκδηλωθήκαν χωρίς έκτροπα και χωρίς την ύπαρξη ουδεμίας φανερής τάσεως διασάλευσης της έννομης τάξης και της περιουσίας των πολιτών σε αντίθεση με άλλες εποχές που η πόλη μας μετατρέπονταν σε πεδίο μάχης, με σπασμένα οχήματα, κατεστραμμένες τζαμαρίες καταστημάτων και οδομαχίες που κρατούσαν αρκετές ώρες.

Όλα αυτά βέβαια από την πλειοψηφία των διαδηλωτών, καθώς μια ομάδα η οποία και αποσχίστηκε από την λοιπή πορεία, μη επιτρέποντας τεχνηέντως και την ειρηνική πορεία του Π.Α.ΜΕ να εξελιχθεί μέχρι τέλους, προσπάθησε ως είθισται τα τελευταία χρόνια, να αμαυρώσει την ημέρα αυτή εκφωνώντας συνθήματα ακραίου περιεχομένου που σαφέστατα και δεν διέπονται από τα ιδεώδη τα οποία και απορρέουν από την ως άνω επέτειο. Είναι βέβαια απορίας άξιο αν τα ανωτέρω << ανθρωπάκια >> που κρύβονται κάτω από τις μαύρες τους κουκούλες διαδήλωναν για να τιμήσουν την μνήμη του Πολυτεχνείου ή για να εξυβρίσουν τις μητέρες των <<Μπάτσων>> που ευθύνονται για την πνευματική τους ανέχεια.

Ο επαγγελματισμός, η απάθεια μπρος στις ύβρεις και στις απειλές αλλά και γενικότερα η αποφασιστικότητα, που επέδειξαν οι συνάδελφοι, παρά την κόπωση των συνεχόμενων ημερών επιφυλακής, δεν τους επέτρεψε να πραγματοποιήσουν το γνωστό και ξεπερασμένο πλέον σενάριο ενεργειών τους, το οποίο σύσσωμη η κοινωνία της πόλης μας έχει κυριολεκτικά << σιχαθεί >>, << βαρεθεί>> και για αυτό τον λόγο το καταδικάζει και έχει πλέον αποστασιοποιηθεί.

Μη βρίσκοντας λοιπόν πρόσφορο το έδαφος αποφάσισαν με τρόπο φασιστικό, άνανδρο, αναίτια και απρόκλητα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου τα παραπάνω <<ανθρωπάκια>> καλώς υποκινούμενα, κατευθυνόμενα και άριστα χαλιναγωγούμενα από δειλούς και πνευματικά ανοχύρωτους καθοδηγητές, να εκδηλώσουν επίθεση με 5 βόμβες μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου την ώρα που αυτό φυλάσσονταν από αξιόμαχη, μητέρα τριών τέκνων συνάδελφο που για δεύτερη συνεχή νύχτα εκτελούσε υπηρεσία. Οι συνάδελφοι, όντως καταπονημένοι από τις συνεχόμενες νυχτερινές βάρδιες και μετά από πολυήμερη επιφυλακή κατάφεραν να περιορίσουν τις φθορές στο ελάχιστο δυνατό, φθορές τις οποίες θα επωμίζονταν οι ήδη οικονομικώς δοκιμαζόμενοι Έλληνες πολίτες, αλλά το κυριότερο να επιστρέψουν στις οικογένειες του σώοι και αβλαβείς.

Τελικά <<ανθρωπάκια>> το μόνο που καταφέρατε με την δολοφονική, φασιστική και άνανδρη επίθεση σας ήταν να προκαλέσετε ασήμαντες φθορές στο υπηρεσιακό όχημα του Α.Τ Βόλου, να μαυρίσετε τους τοίχους των οικημάτων που γειτνιάζουν με αυτό, αλλά και να <<ατσαλώσετε>> το φρόνημα και την θέληση μας για την προάσπιση της περιουσίας των συμπολιτών μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Διαβάστε επίσης:

Έντονος προβληματισμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, μετά την επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Βόλου

Επίθεση με 5 μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου

Οι Βολιώτες τίμησαν την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (Videos + Photos)

Με συγκεντρώσεις + πορείες τιμούν οι Βολιώτες την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου

Η συγκλονιστική άγνωστη ιστορία ενός θύματος του Πολυτεχνείου

1985: Η αιματοβαμμένη επέτειος – 28 χρόνια από την δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά

1980: Η «μαύρη» 7η επέτειος – Πέφτουν νεκροί οι Ι. Κουμής και Στ. Κανελλοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ανακοινώσεις & καλέσματα, όπως έφτασαν στο e-Volos.gr

Επεισόδια στο κέντρο του Βόλου, μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου (Video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει