Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την Κτηματική Υπηρεσίας Ν. Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Από τις διατάξεις των άρθρων 105 και 106 του με αριθμό 111/2014 Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δημόσιας Περιουσίας προκύπτει ότι η σημερινή Κτηματική Υπηρεσία Νομού Μαγνησίας, που λειτουργούσε στο νομό μας ως αυτοτελής οργανική μονάδα με έδρα τον Βόλο, καταργείται και θα αντικατασταθεί από Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Μαγνησίας, που θα υπάγεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λάρισα.

Επειδή διανύουμε μια περίοδο όπου η Δημόσια Περιουσία δέχεται τεράστια επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές «αξιοποίησης-εκχώρησης» και οι υπηρεσίες που έχουν θεσπιστεί για να την προστατεύουν συρρικνώνονται και ουσιαστικά καταργούνται.

Επειδή το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Μαγνησίας που θα δημιουργηθεί θα αναλάβει αρμοδιότητες και προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για αυτοψίες, ελέγχους, ενέργειες για λήψη σχετικών μέτρων με σκοπό να μην υποβαθμιστεί η προστασία της δημόσιας ιδιωτικής και κοινόχρηστης περιουσίας.

Επειδή στην υφιστάμενη Κτηματική Υπηρεσία Νομού Μαγνησίας επιτελείται έργο στον τομέα αυτό από τους ήδη υπηρετούντες εφοριακούς και τον επιμελητή, οι οποίοι με τα νέα δεδομένα αγωνιούν τόσο για το υπηρεσιακό τους μέλλον, όσο και το μέλλον των οικογενειών τους σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομικών:

-Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει, ώστε να παραμείνει το υφιστάμενο δυναμικό για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία αυτής της υπηρεσίας στη Μαγνησία;
-Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν οι υπηρετούντες σήμερα με οργανικές θέσεις, θα τους χορηγηθεί η δυνατότητα μετάθεσης σε κάποια από τις Δ.Ο.Υ. Βόλου ή Νέας Ιωνίας Μαγνησίας;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει