Ερώτηση Μουτσινά για την αντιμετώπιση της παραξενοδοχίας στην περιοχή του Πηλίου

ΕΡΩΤΗΣΗ του Βουλευτή Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ Π. Μουτσινά στους αρμόδιους Υπουργούς για την αντιμετώπιση της παραξενοδοχίας στην περιοχή του Πηλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ αναλυτικά την ερώτηση:

Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Τουρισμού

Οικονομικών

Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Ανάγκη αντιμετώπισης της παραξενοδοχίας στην περιοχή του Πηλίου»

Μεγάλος είναι ο αριθμός πολυτελών κατοικιών που λειτουργούν παράνομα ως τουριστικά καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.

Τα παράνομα τουριστικά καταλύματα δεν καλύπτουν τις απαιτούμενες από το νόμο προδιαγραφές και δεν δηλώνονται ως τουριστικές εκμεταλλεύσεις. Με τον τρόπο αυτό οι ιδιοκτήτες τους δεν φορολογούνται για τη δραστηριότητά τους, ενώ επιφέρουν σημαντικό πλήγμα και στον οργανωμένο τουρισμό της περιοχής.

Η συνήθης πρακτική είναι οι διαφημίσεις για τα προς ενοικίαση καταλύματα, και κατ’ επέκταση οι κρατήσεις, να γίνονται μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας μάλιστα, κάποια παράνομα καταλύματα έχουν εντοπιστεί και ήδη από το περασμένο καλοκαίρι έχουν καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ, στον ΕΟΤ και στην Τουριστική Αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση και παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών, και έτσι τα προς ενοικίαση καταλύματα διαφημίζονται μέχρι και σήμερα στο διαδίκτυο.

Κατόπιν των παραπάνω,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Πόσοι έλεγχοι, και με τι αποτελέσματα έγιναν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς;

• Έχει ενεργοποιηθεί η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παγίδευση των διαφημιζομένων, και αν όχι γιατί;

• Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παραξενοδοχίας;

• Σε τι ποσό υπολογίζονται οι απώλειες δημοσίων εσόδων από τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή της παραξενοδοχίας;

Ο ερωτών βουλευτής

Πάρις Μουτσινάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει