Ερώτηση Πουλάκη για επικίνδυνες κακοτεχνίες στη σήραγγα Μεσοχώρας της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο K. Πουλάκης προς τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, κ. Μιχαλάκη, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση προς τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, κ. Χρ. Μιχαλάκη, σχετικά με επικίνδυνη κακοτεχνία, λόγω εισροής νερού και πάγου, στη σήραγγα της Μεσοχώρας, στην Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτας, κατέθεσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης.

Στην ερώτησή του, ο κ. Πουλάκης επισημαίνει ότι τα νερά που εισρέουν στη σήραγγα και ο πάγος που σχηματίζεται τους χειμερινούς μήνες αποτελεί γεγονός «ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους οδηγούς και έχει ήδη προκαλέσει αρκετά ατυχήματα, αποτελεί δε ευτυχή συγκυρία το ότι δεν θρηνήσαμε μέχρι σήμερα ανθρώπινα θύματα, διότι είναι εντελώς αναπάντεχη η ύπαρξη υδάτων, ή και πάγου, μέσα σε μια σήραγγα».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που επικαλείται, ο κ. Πουλάκης καταγγέλλει ότι «παρ’ όλο που η εταιρεία γνώριζε για τη συγκεκριμένη αστοχία, επέλεξε να την αγνοήσει και προχώρησε κανονικά στην ασφαλτόστρωση και στην παράδοση του έργου», ενώ τονίζει ότι «αντί του ελέγχου του προβλήματος και της αποκατάστασής του, μόνο μέτρο που έχει ληφθεί μέχρι σήμερα είναι μία προειδοποιητική πινακίδα, η οποία προφανώς δεν αρκεί για να προλάβει τα ατυχήματα και αναρωτιέται κανείς ποιον άλλο σκοπό εξυπηρετεί εκτός της μετάθεσης της ευθύνης στους ανυποψίαστους οδηγούς».

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Πουλάκης ζητά να πληροφορηθεί ποιος ευθύνεται για την παραλαβή, αλλά και για τη διαχείριση, συντήρηση και ασφαλή λειτουργία του έργου, καθώς και ποια μέτρα θα λάβει η Π.Ε. Τρικάλων για την αποκατάσταση του προβλήματος. Επιπλέον, ο κ. Πουλάκης ρωτά τον κ. Μιχαλάκη εάν το κόστος της αποκατάστασης θα επιβαρύνει την Περιφέρεια ή θα αναζητηθεί – βάσει των συμβατικών, ενδεχομένως δε και αδικοπρακτικών, ευθυνών της – από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του κ. Πουλάκη, όπως κατατέθηκε:

viewer2.png

συρ 2.JPG

συρ 3.JPG

συρ 4.JPG

Μπορεί επίσης να σας αρέσει