Ερώτηση του Θ. Νάκου για τον Ολυμπιακό Βόλου

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου σχετικά με την τιμωρία της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, μετά την άρνηση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού να απαντήσει σε δύο έγγραφες Ερωτήσεις του Βουλευτή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος επανήλθε σήμερα στη Βουλή για τρίτη φορά, κατά τους τελευταίους μήνες και κατέθεσε νέα Επίκαιρη Ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με την οποία τιμωρήθηκε η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και τις παραβιάσεις που αυτή η απόφαση, επιφέρει στο αυτοδιοίκητο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προγραμματίζεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Τρίτη στις 29 Νοεμβρίου, μετά την καταδίκη της καλύτερης επαρχιακής ομάδας του προηγούμενου πρωταθλήματος σε εξαφάνιση από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, από τον ίδιο τον Υπουργό Πολιτισμού και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν πολλά αναπάντητα Ερωτήματα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Μαγνησίας. Σήμερα, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους, ότι η τιμωρία της ομάδας βασίστηκε αποκλειστικά στις πολιτικές σκοπιμότητες, της δήθεν προσπάθειας εξυγίανσης του Ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία εξαντλήθηκε μόνο στην τιμωρία δύο επαρχιακών ομάδων, αφήνοντας ανέγγιχτα όλα τα «κακώς κείμενα» που ταλαιπωρούν για δεκαετίες το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια της ίδιας Επίκαιρης Ερώτησης ο κ. Νάκος, τονίζει ότι στην περίπτωση της ομάδας του Βόλου, έχει γίνει σωρεία παραβιάσεων των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία, όχι μόνο των κανόνων του Ελληνικού, αλλά και του διεθνούς ποδοσφαίρου, όπως αυτοί ορίζονται από τα αρμόδια όργανα της UEFA και της FIFA, καθιστώντας την ομάδα «εξιλαστήριο θύμα», αντίθετα με όσα ορίζει το πειθαρχικό δίκαιο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Για τους λόγους αυτούς ο βουλευτής ζητά ευθέως από τον αρμόδιο Υπουργό να μάθει εάν ισχύει στην Ελλάδα το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, σύμφωνα με τις επιταγές της FIFA, όπως επίσης και εάν η μη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, οφείλεται στην έλλειψη πιστοποιητικού της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του άρθρου 77α παρ. 3 του Ν. 2725/99, όπου υπάρχει ρητή νομοθετική πρόβλεψη ότι δεν υπερισχύει των κανονισμών της ΕΠΟ, συμβατή φυσικά με το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τελειώνοντας, ο κ. Νάκος, υπενθυμίζει τις δηλώσεις που ο κ. Γερουλάνος έκανε στις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με τις οποίες η πολιτεία έχει «εργαλεία» να επιβάλλει την βούλησή της, οι οποίες υπήρξαν η αρχή της επακόλουθης επίθεσης που από κυβερνητικά όργανα συντελέσθηκε σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου και ζητά να μάθει εάν ο ίδιος ο Υπουργός θα αναλάβει της ευθύνη ενδεχόμενης εμπλοκής σε βάρος των Ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις, από την παραβίαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, καθώς και με ποιο τρόπο θα επαναφέρει την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στη θέση που της αξίζει σε περίπτωση που δικαιωθεί από τα διεθνή όργανα στα οποία έχει προσφύγει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει