Εσπερίδα με θέμα “Εθελοντισμός για τα Δάση” στη Σκιάθο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, διοργανώθηκε εσπερίδα με θέμα “Εθελοντισμός για τα Δάση”, την Τετάρτη 13 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’. Την παρουσίαση της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έκαναν τα μέλη, κυρία Ελένη Γιαννακοπούλου, κύριος Φάνης Βέλετζάκος και κύριος Θανάσης Τζούμας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ιστορικό της ίδρυσης της Βάσης. Η Βάση, είναι τμήμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία είναι μια εθελοντική οργάνωση που λειτουργεί από το 1978 στην έρευνα και τη διάσωση και από το 1993 είναι σωματείο και έχει 34 Βάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η Βάση Ετοιμότητας της Σκιάθου συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2014 οπότε και άρχισε η εκπαίδευση των 15 μελών, από τους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη επεσήμαναν την ανάγκη εξεύερσης στέγης αλλά και της διεύρυνσής της, για αυτό και θα επαναληφθεί ο κύκλος της εκπαίδευσης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Βάση μπορεί να επιχειρήσει στην έρευνα και στη διάσωση στο υγρό στοιχείο.

Στη συνέχεια ο κύριος Γιώργος Λιακόπουλος, Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της εθελοντικής προσφοράς στην προστασία των μοναδικών δασών της Σκιάθου και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανακοίνωσε ότι το Κλιμάκιο ενισχύθηκε με 8 νέους πυροσβέστες και δυο νέα οχήματα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Κωστής Γιαννίτσης Αντιδήμαρχος Σκιάθου ο οποίος απάντησε σε πολλά ερωτήματα πολιτών, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Νίκος Κατσάμπας Λιμενάρχης Σκιάθου, ο κ. Αθανάσιος Βαϊόπουλος Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, εκπρόσωποι Συλλόγων και ενεργοί πολίτες.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Δήμο Σκιάθου για την παραχώρηση της αίθουσας και τον κ. Λεωνίδα Τζαβαλιά, Δ/ντη του Λυκείου Σκιάθου για τη βοήθειά του

Μπορεί επίσης να σας αρέσει