Εσπευσμένα στην Κύπρο ο Μάικ Πομπέο


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 10:11

Επίσκεψη αστραπή στην Λευκωσία  κατά την επιστροφή του από την Ντόχα θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο Μάικ Πομπέο. Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και τον ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Την είδηση μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων  AFP. Στο επίκεντρο των συζητήσεων πρόκειται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο.

Ο  Μάικ Πομπέο σε δηλώσεις του ανέφερε ότι σκοπός του ταξιδιού είναι η αναζήτηση ειρηνικής λύσης λόγω της αύξησης των εντάσεων στην μεσόγειο ενώ κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ταξίδι στη Λευκωσία έρχεται ως συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη αυτή θα γίνει αμέσως μετά το ταξίδι του Πομπέο στην Ντόχα για την   έναρξη των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης του Αφγανιστάν και των Ταλιμπάν.

Ως προς τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Αμερικανός Υπουργός εξωτερικών δήλωσε σε δημοσιογράφους πώς «Η διαμάχη (Σ.Σ. μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου) πρέπει να επιλυθεί με τρόπο διπλωματικό και ειρηνικό. Θα εργασθώ προς αυτήν την κατεύθυνση κατανοώντας τους κινδύνους που συνδέονται με την Κύπρο» συμπλήρωσε ο Μάικ Πομπέο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 10:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει