Ετοιμάζεται το HBO Max για την ΕλλάδαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022, 20:15

Η συνδρομητική υπηρεσία HBO Max της WarnerMedia ετοιμάζεται να λανσαριστεί σε περισσότερες χώρες μέσα στο 2022 και μία από αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, μαθαίνουμε ότι ο επικεφαλής της ομάδας του HBO Max στην Τουρκία θα είναι ο Baris Zavaroglu, ο οποίος άνηκε στην ομάδα της συνδρομητικής της Turkcell, ενώ παλαιότερα εργαζόταν στη Fox Τουρκίας και την Disney για τις περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης και της MENA (Μέση Ανατολή και Β. Αφρική). Ο Zavaroglu θα έχει υπό την επίβλεψή του τη διάθεση της υπηρεσίας στην Τουρκία αργότερα μέσα στη χρονιά. Υπεύθυνη για την περιοχή EMEA (συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και της Ελλάδας) είναι η Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA.

 

Το HBO Max αναμένεται να γίνει διαθέσιμο φέτος σε 21 επιπλέον ευρωπαϊκές περιοχές, ενώ ήδη διατίθεται σε 46 περιοχές σε Αμερική και Ευρώπη.Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, όπως αναφέρει το capital.gr, η Vodafone Ελλάδος είναι «σε προχωρημένες συζητήσεις» με τη WarnerMedia για την προβολή του ΗΒΟ Max μέσω του Vodafone TV. Όπως λένε, πιθανώς να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Vodafone Ισπανίας, η οποία προσφέρει τη συνδρομητική υπηρεσία της WarnerMedia ως μέρος του πακέτου υπηρεσιών του Vodafone TV.

 

Η Vodafone Ελλάδος έχει αποκλειστική συνεργασία με το ΗΒΟ από τον Φεβρουάριο του 2020, η οποία επιτρέπει την προβολή του καταλόγου του HBO σε μορφή “On Demand” μέσω του Vodafone TV. H περαιτέρω συνεργασία ίσως σημαίνει ότι θα δούμε το HBO Max στις εφαρμογές του Vodafone TV και θα προσφέρεται χωρίς περαιτέρω κόστος για μερικούς μήνες ή μέσω κάποιας αντίστοιχης προσφοράς. Το ΗΒΟ Max υπάρχει ήδη ως ανεξάρτητη εφαρμογή για κινητά, tablets, υπολογιστές και smart TV και κονσόλες και δεν αναμένεται να προσφέρεται αποκλειστικά μέσω του Vodafone TV.

 

H τιμή της υπηρεσίας στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα επιθετική, αφού ορίστηκε στα €8,99/μήνα για Ισπανία και Φινλανδία, ενώ αντίστοιχα αναμένεται να κυμανθούν οι τιμές και στη χώρα μας με ειδική προσφορά για την ετήσια συνδρομή στην τιμή των 8 μηνών, δηλαδή με έκπτωση της τάξης του 30%, με μηνιαίο κόστος στα €5,99.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το HBO Max συμπεριλαμβάνει τον κατάλογο του HBO, που ήδη προβάλλεται μέσω του Vodafone TV στη χώρα μας, μαζί με επιπλέον κατηγορίες, όπως είναι οι ταινίες της Warner Bros., τα Max Originals μαζί με περιεχόμενο της DC και του Cartoon Network. Η πλατφόρμα υποστηρίζει 4K ανάλυση με HDR.


Στην Ευρώπη, οι ταινίες της Warner Bros. θα είναι διαθέσιμες στο HBO Max 45 ημέρες μετά την προβολή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες.

 

Αυτήν τη στιγμή το HBO Max έχει 74 εκατ. συνδρομητές σε όλο τον κόσμο και η WarnerMedia σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα από 18 δισ. δολάρια μέσα στο 2022 για περιεχόμενο, ώστε να μικρύνει τη διαφορά με το Disney+ (118 εκατ. συνδρομητές) και το Netflix (214 εκατ. συνδρομητές). Οι αντίστοιχες επενδύσεις των άλλων υπηρεσιών για φέτος είναι στα 17 δισ. δολάρια για το Netflix και 33 δισ. δολάρια για το Disney+.


Η υπηρεσία στοχεύει να γίνει διαθέσιμη σε 190 περιοχές μέχρι το 2026.


Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει