Ετοιμαστείτε για «βροχή» από φθηνά ηλεκτρικά supercars από την Κίνα όπως το συγκεκριμένο


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, η Κίνα έχει προχωρήσει πάρα πολύ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και είναι έτοιμη για μία παγκόσμια «αποβίβαση». Υπάρχουν δεκάδες κινέζικες μάρκες που παράγουν εκατοντάδες ηλεκτρικά μοντέλα όλων των διαστάσεων, όλων των ιπποδυνάμεων, προσφέρουν αντί για φόρτιση, αλλαγή μπαταρίας σε 5 λεπτά και όλα αυτά πάντα σε ένα οικονομικότερο «κοστούμι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι δεκάδες τα SUV made in China στα οποία έχουμε αναφερθεί και τα οποία ετοιμάζονται να έρθουν προς Ευρώπη μεριά. Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με τον τομέα των supercars τον οποίο δεν έχουν ξεχάσει οι Κινέζοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το SC-01, το ηλεκτρικό των 430 ίππων με τιμή στα 38.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ιδιαίτερα sport σύνολο το οποίο δείχνει να είναι μία μίξη της Lancia Stratos, με το πρώτο Tesla και έχοντας ως σχεδιαστική βάση την Lotus Elise. Έχει βάρος στα 1.300 κιλά (περίπου 240 κιλά ελαφρύτερο από το Audi TT), ενώ το μήκος του είναι στα 4.085μ.

Έχει την μπαταρία τοποθετημένη με ειδικό τρόπο στο κέντρο, ώστε να μπορεί ο οδηγός να κάθεται εξαιρετικά χαμηλά και να υπάρχει το σωστό βάρος που πρέπει να διαχειρίζεται ένα σπορ αυτοκίνητο.

Αποδίδει 430 άλογα, έχει αυτονομία περίπου 500χλμ. (με τα υπερβολικά αισιόδοξα πρότυπα μετρήσεων της Κίνας), και η παραγωγή του ξεκινάει τον επόμενο μήνα. Ακόμα όμως παραμένει άγνωστο εάν η εταιρία το φέρει και σε άλλες αγορές.

Τί θα λέγατε για ένα ηλεκτρικό supercar στην τιμή ενός “τυπικού” SUV;Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει