Ευκαιρία για συμφωνία στις συνομιλίες με τους Εργατικούς για το Brexit βλέπει η κυβέρνησηΟι συνομιλίες με το κόμμα των Εργατικών δεν θα συνεχιστούν «απλά και μόνο για να γίνονται», εάν οι δύο πλευρές δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε μία συμφωνία, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, σχετικά με τις συνομιλίες της κυβέρνησης με το κόμμα των Εργατικών, που συνεχίζονται.

Αξιωματούχοι του Εργατικού κόμματος συναντώνται σήμερα με τον υπεύθυνο του πολιτικού γραφείου της πρωθυπουργού, Γκέβιν Μπάργουελ, και οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν αύριο σε επίπεδο υπουργών και των ομολόγων τους στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι, ενημέρωσε ότι στόχος είναι να βρεθεί μία συμφωνία, έτσι ώστε η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ πριν τις 30 Ιουνίου – ημερομηνία την οποία η πρωθυπουργός είχε θέσει ως όριο για μία παράταση.  

«Εάν δουλέψουμε με έναν ρυθμό, το κοινοβούλιο μπορεί να ενωθεί, μπορούμε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία, να την επικυρώσουμε και να βγούμε πριν χρειαστεί να κάνουμε τις ευρωεκλογές. Υπάρχει μία ευκαιρία εδώ και πρέπει να μην τη χάσουμε» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε μόνο και μόνο για να το κάνουμε. Αλλά πιστεύουμε ότι η συζήτηση και ο διάλογος που έχουμε είναι πολύτιμα και θέλουμε να το δούμε να συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι κάνουμε πρόοδο».

Όπως είπε, εάν αυτή η προσπάθεια δεν ευοδώσει, θα βρεθεί τρόπος να εκφράσει το κοινοβούλιο τις προτιμήσεις του πάνω σε επιλογές, αλλά όποια και να είναι η επιλογή, θα πρέπει να εγκριθεί το νομοσχέδιο που σχετίζεται με την συμφωνία αποχώρησης.

Στη διάρκεια των μέχρι στιγμής συνομιλιών συζητήθηκε – χωρίς να συμφωνηθεί – να δρομολογηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, σε μία προσπάθεια να παρακαμφθεί μία ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την συμφωνία αποχώρησης. Πάνω στο νομοσχέδιο, οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις τροπολογίες τους για να υπάρξει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπάρχει η επιθυμία για μία συμφωνία με τους Εργατικούς, γύρω από το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μία διαδικασία εξεύρεσης κοινοβουλευτικής συναίνεσης.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, 20:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει