Ευρεία σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα με 11 συλλογικούς φορείς

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, με τη συμμετοχή παρακάρλιων συλλογικών φορέων καλλιεργητών, του Περιφερειακού Συμβούλου κου Γεωργίου Κίτσιου και εκπροσώπων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με αντικείμενο την εκμίσθωση των επιδεκτικών προς καλλιέργεια δημόσιων εκτάσεων της πρώην λίμνης Κάρλας.

Ειδικότερα, συμμετείχαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βενέτου ο Πρόεδρος κος Κόντος Φώτιος και το μέλος του ΔΣ κα Μαμάκη Αριστέα, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γλαφυρών, ο Πρόεδρος κος Γεωργάκος Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γλαφυρών, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καναλίων, ο Πρόεδρος κος Βαζούκης Ιωάννης και το μέλος του ΔΣ κος Στεργίου Γρηγόρης, από την Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση Κεραμιδίου ο Πρόεδρος, κος Λιάκος Αντώνιος και ο Αντιπρόεδρος κος Χαραλάμπους Νίκος, από τον Σύλλογο πρώην Αλιέων Κάρλας, ο Αντιπρόεδρος κος Καλαμίδας Ευστάθιος, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κερασιάς, ο Πρόεδρος κος Καπουρνιώτης Δημήτρης, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ριζομύλου, ο Πρόεδρος κος Ιωάννου Ηλίας, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στεφανοβικείου, ο Πρόεδρος κος Καραπλιάγκος Γεώργιος, από το Σύλλογο Ακτημόνων Στεφανοβικείου, ο Πρόεδρος κος Μαλαχιάς Σταμάτης και το μέλος του ΔΣ κος Θεοδωρόπουλος Απόστολος, ενώ τους κτηνοτρόφους εκπροσώπησαν ο κος Πανομμάτης Κωνσταντίνος, μέλος του ΔΣ των Αγελαδοτρόφων Παρακάρλιων Περιοχών και ο κος Περιστερόπουλος Κωνσταντίνος.

Το Δήμο Ρήγα Φεραίου εκπροσώπησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κος Σεσκλιώτης Θεοχάρης και Μωραΐτης Γεώργιος, καθώς και οι Γεωπόνοι του Δήμου κα Μπομπότη Ζωή και ο κος Μπαλαής Χρήστος.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο προβληματισμός και η ανάπτυξη προτάσεων, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη διαδικασία εκμίσθωσης.

Η διαβούλευση επικεντρώθηκε σε ζητήματα, που αφορούσαν κυρίως:

α) τα κριτήρια κρίσης των δικαιούχων,

β) τη διαδικασία κατανομής των προς εκμίσθωση εκτάσεων με βάση τις δυνατότητες καλλιέργειάς τους για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο,

γ) τις δυνατότητες στήριξης της βιωσιμότητας της τοπικής κτηνοτροφίας με την κατάλληλη καλλιέργεια των διατιθέμενων εκτάσεων και

δ) την προσαρμογή της διαδικασίας συλλογικής διαχείρισης των εκτάσεων στις απαιτήσεις του νέου συνεταιριστικού νόμου για τις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους.

Στη σύσκεψη επικράτησε πολύ θετικό κλίμα και υπήρξε ομοφωνία στα περισσότερα ζητήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας ανάφερε ότι: «μέσα από το διάλογο και τη συνεννόηση μπορούν να ξεπερασθούν ακόμη και τα πιο περίπλοκα προβλήματα. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι σύμμαχοι στην πορεία μας προς την ανάπτυξη. Προγραμματίζουμε σειρά επισκέψεων και συναντήσεων, έτσι ώστε να συζητήσουμε όλα τα θέματα, που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι μέσα από αυτή τη σύσκεψη αναδείχθηκε η διάθεση όλων να συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει