Εφτά εκατ. δολάρια πλήρωσε η Airbnb σε τουρίστρια για υπόθεση βιασμού

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 13:57

Εφτά εκατ. δολάρια πλήρωσε η Airbnb  σε τουρίστρια για υπόθεση βιασμού

Η Airbnb κατέβαλε 7 εκατομμύρια δολάρια σε τουρίστρια που φέρεται να βιάστηκε υπό την απειλή μαχαιριού, σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Αυστραλή τουρίστρια αποζημιώθηκε για την επίθεση που δέχτηκε την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2015.

Το θύμα με τους φίλους της είχε πάρει τα κλειδιά για το διαμέρισμα από ένα γειτονικό κατάστημα εκείνο το βράδυ, αναφέρει το δημοσίευμα. Ο ύποπτος φέρεται να είχε φτιάξει αντικλείδι του διαμερίσματος, όπου μπήκε πριν την επίθεση. Η γυναίκα επέστρεψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τον 24χρονο ύποπτο να κρύβεται στο μπάνιο.

Ο Τζούνιορ Λι, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, δηλώνει αθώος αλλά παραμένει υπό κράτηση.

Μετά τη φερόμενη επίθεση, ομάδα ασφαλείας της Airbnb επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία για να προσφέρει βοήθεια και μετέφερε το θύμα σε ξενοδοχείο. Επίσης προσφέρθηκε να καλύψει κάποια έξοδα, όπως αυτό της συμβουλευτικής και το αεροπορικό ταξίδι της μητέρας της τουρίστριας από την Αυστραλία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στο πλαίσιο της συμφωνίας αξίας 7 εκατ. δολαρίων, το θύμα δεν μπορεί να κατηγορήσει ή να κάνει μήνυση εναντίον της Airbnb ή του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, όπου συνέβη το περιστατικό. Η συμφωνία λέγεται πως έγινε δύο χρόνια μετά τη φερόμενη επίθεση.

«Σε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, στις συμφωνίες που κάνουμε, τα θύματα μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις εμπειρίες τους, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης στη Νέα Υόρκη» δήλωσε στη New York Post ο Μπεν Μπράιτ, εκπρόσωπος της Airbnb.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 14:16

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει