«Ζήτησα προεκλογικά από τον Μητσοτάκη να με βάλει διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας»Σάλο προκάλεσε η δήλωση του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, Κωνσταντίνου Πατέρα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε ζητήσει προεκλογικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να τον διορίσει διοικητή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ως αντάλλαγμα για την βοήθεια που θα του παρείχε στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για «Όργιο ρουσφετιών» και «προκλητικοί διορισμοί» στις διοικήσεις στην υγεία, χθες Τρίτη, ο Κωνσταντίνος Πατέρας, παραιτήθηκε από το αξίωμά του.  

Το πρωί της Τετάρτης, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ θα γύριζα στη ΝΔ, γιατί είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα ένα στρατό δικό μου στα Τρίκαλα… με κάλεσαν για να μιλήσουμε, διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα ‘’θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού  θέλετε τη βοήθειά μου. Αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μία από αυτές τις θέσεις’’» είπε ο Πατέρας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού  σταθμού ΣΚΑΪ.

«Τον παρακάλεσα αν μπορέσω με τα προσόντα που έχω να πάρω τη θέση αυτή. Αν ήταν άλλοι άνθρωποι που με περισσότερα προσόντα από εμένα και φυσικά θα το χειροκροτούσα». Ο κ. Πατέρας, ισχυρίστηκε ότι έγινε προκήρυξη στις 16 Σεπτεμβρίου, «η οποία δεν έθετε ούτε ηλικιακό περιορισμό ούτε και εντοπιότητα», είπε και πρόσθεσε ότι θεώρησε καλό να διεκδικήσει δημοκρατικά τη θέση.

Ο κ. Πατέρας έκανε λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στη ΝΔ «από τις τελευταίες εκλογές και μετά» και για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση που τέθηκαν εκτός.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 09:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει