Ζητάμε αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, 18:43

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, είπε ότι γίνεται προσπάθεια να παίξουν ένα παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο. «Η Τουρκία σήμερα έχει γίνει μια περιφερειακή δύναμη. Επομένως είναι προφανές πως ό,τι παιχνίδι και να προσπαθήσουν να παίξουν στη Μεσόγειο δεν θα πετύχει», τόνισε.

Ανέφερε μάλιστα ότι με βάση αυτό το παιχνίδι «αν κάποιος βγει από τη Μερσίνα δεν μπορεί να περάσει απευθείας από τη Μεσόγειο. Για να πάτε στο Χατάι (Αντιόχεια) θα πρέπει να πάτε από τη Συρία γύρω γύρω. Θα βγείτε από τον Λίβανο, από την Αίγυπτο, από το Ισραήλ, αν μπορείτε να το κάνετε. Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να πει ναι σε κάτι τέτοιο», υπογράμμισε. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι «αν κάποιος προσπαθήσει να κόψει την ανάσα της Τουρκίας θα κοπεί η δική του η ανάσα», δηλώνοντας πως η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου είναι κόκκινη γραμμή για την Τουρκία και αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει εργασίες για νομικές διαδικασίες.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως κόκκινες γραμμές είναι επίσης η «γαλάζια πατρίδα» στην Μεσόγειο, η Κύπρος, ο διαμοιρασμός του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο και η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη. Υποστήριξε ακόμη ότι στην Κρήτη είχε γίνει γενοκτονία των Τούρκων μουσουλμάνων και πως γενοκτονία έγινε και στην Κύπρο το 1960 και μετά.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, 18:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει