Ζητά μέτρα προστασίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 13:43

Να ενταχθούν τα πρατήρια υγρών καυσίμων στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις) και για τους εργαζόμενους και να καθοριστεί ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων στις 12 ώρες (7πμ. – 7μμ.) ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει η ΟΒΕ, από την έναρξη των αυστηρών μέτρων και του κλεισίματος του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων, μειώθηκαν οι μετακινήσεις καταναλωτών, επιχειρηματιών και εφοδιαστικών αλυσίδων με συνέπεια την κατακόρυφη μείωση, μέχρι και 60%, των πωλήσεων καυσίμων από τα πρατήρια.

Τα δε νέα μέτρα καθολικής σχεδόν απαγόρευσης των μετακινήσεων, είναι βέβαιο ότι θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την κατανάλωση με συνέπεια τη μείωση των πωλήσεων μέχρι και στο 90% της κανονικής περιόδου.

Σημειώνει ακόμη ότι από την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους προστασίας των καταναλωτών – πελατών, των πρατηριούχων και των εργαζομένων έχει ανασταλεί η λειτουργία των πλυντηρίων στο μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων πανελλαδικά.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 13:43

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει