Ηλιόπουλος- Ξανθός επισκέφθηκαν τo Κέντρο Υγείας του Ν. ΚόσμουΤο Κέντρο Υγείας του Νέου Κόσμου επισκέφθηκαν χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Ο υπουργός και ο κ. Ηλιόπουλος συνομίλησαν τόσο με τους εργαζόμενους στις δύο δομές υγείας που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας, όσο και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της « Ανοιχτής Πόλης», το Κέντρο Υγείας Νέου Κόσμου «αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικών επιλογών και πως αυτές έχουν συνέπειες στις γειτονιές, αλλά και τις ζωές των ανθρώπων, καθώς η εικόνα του ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη το 2014. Σήμερα, όντας πλήρως αναβαθμισμένο, με νέο ιατρικό προσωπικό και με τεχνολογικό εξοπλισμό εξυπηρετεί άμεσα χιλιάδες κατοίκους της περιοχής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Ηλιόπουλος ανάφερε ότι απoτελεί γι’αυτόν προτεραιότητα η καλύτερη δυνατή οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες όλων των κατοίκων της πόλης. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, πρόσθεσε, απαιτείται η “διασύνδεση” και η αποτελεσματική συνεργασία των δημοτικών ιατρείων με τα Κέντρα Υγείας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ).

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι είναι σε εξέλιξη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας «η μεταρρύθμιση και αναπτύσσονται συνεχώς νέες δομές. Ήδη είναι σε λειτουργία 124 Τοπικές Μονάδες Υγείας στις οποίες, από την έναρξη της λειτουργίας τους, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 900.000 δωρεάν επισκέψεις καθώς και εμβολιασμοί και δράσεις πρόληψης- αγωγής υγείας σε τοπικό επίπεδο», είπε.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 10:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει