ΗΠΑ και Μεξικό όφειλαν να μας ενημερώσουν για τη συμφωνία που υπέγραψανΗ κυβέρνηση της Γουατεμάλας έκρινε χθες Παρασκευή ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Μεξικού όφειλαν να την ενημερώσουν σχετικά με τη συμφωνία τους με σκοπό να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές από κεντροαμερικανικές χώρες προς βορρά.

«Θα όφειλαν [σ.σ. η Ουάσινγκτον και το Μεξικό] να επικοινωνήσουν μαζί μας, διότι είμαστε η χώρα που κατ’ αυτές αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γουατεμάλας Πάμπλο Γκαρσία, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο η χώρα του να κληθεί να υποδεχθεί μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ και από την Ονδούρα που θα απελαύνονται από τις αρχές του Μεξικού.

«Δεν έχουμε επίγνωση του τι γίνεται», δεν έχουμε καμία «επίσημη ενημέρωση» τι συζητούσαν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του Μεξικού, συμπλήρωσε ο Γκαρσία.

Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και αιτούντες άσυλο, κυρίως πολίτες της Γουατεμάλας, της Ονδούρας και του Σαλβαδόρ, έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες τα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό τους τελευταίους μήνες, κινούμενοι προς βορρά για να σωθούν από την ανέχεια και τη βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στις πατρίδες τους.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019, 04:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει