ΗΠΑ και Ρωσία θα έχουν συνομιλίες στην Αυστρία την ερχόμενη εβδομάδα για τα πυρηνικά όπλα


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020, 05:38

Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τον έλεγχο των εξοπλισμών, Μάρσαλ Μπίλινγκσλι θα επισκεφθεί την Αυστρία τη Δευτέρα και την Τρίτη για να συζητήσει με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ «αμοιβαία συμφωνηθέντα θέματα που σχετίζονται με το μέλλον του ελέγχου των εξοπλισμών», ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να συμμετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις και έχουν καταστήσει σαφές την ανάγκη και οι τρεις χώρες να συνεχίσουν καλή τη πίστει τις διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των εξοπλισμών», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει καλέσει επανειλημμένα την Κίνα να συμμετάσχει στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας σχετικά με μια συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων για την αντικατάσταση της συμφωνίας New START 2010.

Η New START, που επιβάλλει τους τελευταίους εναπομείναντες περιορισμούς στην ανάπτυξη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ και τη Ρωσία σε 1.550 το μέγιστο στην καθεμία, λήγει τον Φεβρουάριο.

Η Κίνα, που εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 300 πυρηνικά όπλα, έχει απορρίψει επανειλημμένα την πρόταση Τραμπ.

Ο Μπίλινγκσλι είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι είχε συμφωνήσει με τον Ριαμπκόφ για τον χρόνο και τον τόπο όπου θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις εντός του Ιουνίου.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020, 05:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει