ΗΠΑ και Τουρκία θα παραμείνουν σε «στενό συντονισμό» για το θέμα της ΟυκρανίαςΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022, 22:42

Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν «σε στενό συντονισμό», εργαζόμενες για την επίτευξη μιας διπλωματικής λύσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις συνομιλίες που είχαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Στην ανακοίνωση μετά τη συνάντηση των Σεντάτ Ονάλ και Γουέντι Σέρμαν στην Άγκυρα, αναφέρεται ότι οι σύμμαχοι «επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας».

Τόνισαν ότι είναι σημαντικό «να παραμείνουν σε στενό συντονισμό για τη διαχείριση των πολύπλευρων επιπτώσεων της κρίσης» αλλά για να στηρίξουν μια διπλωματική λύση. Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ.

«Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας μέσω ενός βιώσιμου και θεσμοθετημένου διαλόγου και τονίστηκε ότι, παρά τις συνεχιζόμενες διαφωνίες σε ορισμένα θέματα, η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν θετική ατζέντα σε πολλά ζητήματα», πρόσθεσε.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022, 22:43Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει