ΗΠΑ: Σςςςςς κάντε ησυχία ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ τους ΈΛΛΗΝΕΣ!

Πάνω από 4.000 συλλήψεις σε όλη την αμερικανική επικράτεια, μόνο 1.300 στη Νέα Υόρκη, δεκάδες τραυματίες, μεταξύ αυτών σοβαρά και δύο βετεράνοι του πολέμου του Ιράκ, σε 60 ημέρες.

Ένα μίνι χρονικό σε αριθμούς για τις διαδηλώσεις στο πλαίσιο του αποκαλούμενου κινήματος «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ», που εκφράζει την οργή από τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης αλλά αντιτίθεται σε κάποιες πλευρές του συστήματος, όπως οι τράπεζες και οι πολυεθνικές εταιρείες και δεν έχει συνολικό προσανατολισμό ενάντια συνολικά στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, και εξαπλώθηκαν σταδιακά σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, σε μεγαλουπόλεις αλλά ακόμη και σε χωριά, κατά την εφημερίδα «NY Daily News» σε 2.427.

Η 17 Νοέμβρη που σηματοδότησε τους δύο μήνες κινητοποιήσεων, αποτέλεσε και μία «επίδειξη» δύναμης και αντίστασης παρά τις αντίξοες συνθήκες και την βάρβαρη καταστολή. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο αριθμός των διαδηλωτών.

Δεκάδες χιλιάδες πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης, συγκεντρώσεις που έγιναν από το πρωί με την προσπάθεια αποκλεισμού του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, με διαμαρτυρία σε κεντρικές αρτηρίες και το απόγευμα στην κορύφωση των κινητοποιήσεων με τη συγκέντρωση στην πλατεία Φόλεϊ, στο νότιο Μανχάταν, και την πορεία στη γέφυρα του Μπρούκλιν όπου συνελήφθησαν 65 διαδηλωτές επειδή περπατούσαν στη λωρίδα για τα οχήματα, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό των συλλήψεων της ημέρας σε πάνω από 220.

Ωστόσο, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις. Πάνω από 100 συλλήψεις έγιναν στο Σαν Φρανσίσκο, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας κατάληψης του παραρτήματος της τράπεζας «Bank of America», 20 συλλήψεις στο Λος Αντζελες, επιχείρηση καταστολής εκ νέου στην πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϊ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, στο Πόρτλαντ πάνω από 48 συλλήψεις την Πέμπτη, ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο Σικάγο και φοιτητικές κινητοποιήσεις σε πάνω από 90 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Είναι σίγουρο, όπως ακούγεται από πολλούς Αμερικανούς πως οι κινητοποιήσεις των ίδιων σε σύγκριση με αυτές των Ευρωπαίων ομοϊδεατών τους ,είναι σαφώς πιο οργανωμένες και μαζικότερες.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τους Έλληνες και την Ελλάδα όπου στην συνείδηση των Αμερικανών επικρατούσε η πεποίθηση πως είμαστε ένας σκληροτράχηλος λαός και ότι δύσκολα ανεχόμαστε καταστάσεις. Δυστυχώς ακούγοντας και βλέποντας το ξεφούσκωμα των Ελλήνων αλλά και των Ευρωπαίων αγανακτισμένων θεωρούν πως αυτή τη στιγμή η αλλαγή δεν θα έρθει από καμιά Ευρώπη αλλά από την Αμερική..

Σχόλιο τους, ΙΔΙΟ ΜΕ των ΙΣΠΑΝΩΝ:
ΣΣΣΣΣΣΣ!!!!! ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Καιρός είναι επιτέλους να τους αποδείξουμε το αντίθετο.

ΠΗΓΗ: exwdinitika

Μπορεί επίσης να σας αρέσει