Η Άγκυρα αναμένει απτά βήματα για την ένταξή της στην ΕΕ μετά το «πράσινο φως» που έδωσε στη Σουηδία για το ΝΑΤΟΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023, 14:31

Η Τουρκία αναμένει την επανέναρξη των εργασιών μιας ομάδας μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού η Άγκυρα έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς η Άγκυρα επιδιώκει να εισέλθει σε μια νέα περίοδο βελτιωμένων σχέσεων με τη Δύση, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

Η Άγκυρα αναμένει απτή πρόοδο από την ΕΕ σε ζητήματα όπως ταξιδιωτικές μεταφορές χωρίς βίζα, καθώς και το κλείσιμο ορισμένων κεφαλαίων για την ένταξη στην ΕΕ, τόνισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Δύση πρέπει να στηρίξει την Τουρκία στις οικονομικές της ανάγκες.

Η Τουρκία θα αναπτύξει μια «λογική» σχέση με τις ΗΠΑ και αναμένει την ταχεία επίλυση ορισμένων προβλημάτων, αν και όλα τα ζητήματα ενδέχεται να μην επιλυθούν, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι η Άγκυρα δεν θα βλάψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία καθώς πλησιάζει πιο κοντά στη Δύση.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023, 14:42Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει