Η έναρξη και η Χρηματοδότηση του Προγράμματος Κουνουποκτονίας

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τη χρηματοδότηση και την έναρξη του Προγράμματος Κουνουποκτονίας. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές Στέφανος Γκίκας, Κέρκυρας και Ανδρέας Καστανιώτης, Αχαΐας.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Τα ετήσια προγράμματα κουνοποκτονίας είναι απαραίτητα για την αποφυγή μετάδοσης ζωονόσων αλλά και για σοβαρούς λόγους δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες ο κατάλληλος χρόνος έναρξης υλοποίησης των δράσεων είναι η αρχή της Άνοιξης και συγκεκριμένα ο μήνας Μάρτιος, χρόνος κατά τον οποίο προσδιορίζεται η επώαση. Προγράμματα κονουποκτονίας τα οποία υλοποιούνται μεταγενέστερα είναι ελάχιστα αποδοτικά. Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα κουνοποκτονίας υλοποιούνται από τις Περιφέρεις με αντίστοιχα κονδύλια που διαθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για την τρέχουσα περίοδο, πότε εγκρίθηκαν τα συγκεκριμένα κονδύλια, πότε άρχισε η υλοποίηση των δράσεων και πότε αυτές ολοκληρώνονται;
2. Ποιο το ύψος των κονδυλίων που διατέθηκαν ανά Περιφέρεια για την συγκεκριμένη δράση;» καταλήγει η ερώτηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει