Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών στον Άδωνι ΓεωργιάδηΟ υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γεώργιο Χατζηνικολάου, τους αντιπροέδρους, Κώστα Μιχαηλίδη, Βασίλειο Ράπανο και Γεώργιο Ζανιά, τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ Γεώργιο Αρώνη, καθώς και τη γενική γραμματέα, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας, τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΤ ενημέρωσαν τον υπουργό και τους συνεργάτες του για τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σε ό,τι ιδίως αφορά την απορρόφηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Αναφέρθηκαν επίσης, σε βελτιωτικές κινήσεις στο υπάρχον πλαίσιο διάθεσης και αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, οι οποίες μπορούν σημαντικά να επιταχύνουν τις χρηματοδοτήσεις μέσω των τραπεζών.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους προκειμένου να εντοπιστούν και προταθούν λύσεις κοινού ενδιαφέροντος, με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης και την στήριξη της πραγματικής οικονομίας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 20:11

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει