Η Ένωση Κεντρώων θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα στις εκλογέςΤην πεποίθηση ότι Ένωση Κεντρώων θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές «σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται οι αντίπαλοί μας», εξέφρασε ο πρόεδρος της Βασίλης Λεβέντης. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι το ποσοστό της ΕΚ θα είναι πολύ πιο πάνω από αυτό του 2015 και προέβλεψε ότι η ΝΔ παρότι είναι το πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις με μεγάλη διαφορά, δεν θα κερδίσει την εκλογική αυτοδυναμία.

Όσον αφορά το χρόνο των εκλογών, εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το αν θα πάει σε εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, καθώς «φοβάται ένα κακό αποτέλεσμα για το κόμμα του το οποίο δεν θα είναι πολιτικά διαχειρίσιμο».

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε υπερβολή τις αντιδράσεις για την τροπολογία που αίρει το ασυμβίβαστο των εν ενεργεία βουλευτών με την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή, σημειώνοντας ότι διορθώνεται ένα πολιτικό λάθος, ότι δεν είναι σωστό να παραιτείται ο βουλευτής πριν να εκλεγεί ως ευρωβουλευτής.

Σε ερώτηση αν βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων θα είναι υποψήφιοι ως ευρωβουλευτές, ο κ. Λεβέντης δεν το απέκλεισε, λέγοντας «τώρα με την τροπολογία αυτή ανοίγει η όρεξη όλων», ενώ ερωτηθείς εάν ο Μάριος Γεωργιάδης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, είπε: «Ο Μάριος Γεωργιάδης είναι συναινετικός, ενωτικός στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και δουλεύει για το εθνικό μας Κοινοβούλιο. Θα ήταν λάθος να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της ΕΚ δήλωσε ότι τα μεγάλα κόμματα στην Ευρώπη, είτε Δεξιά είτε Αριστερά, δεν έχουν αφηγήματα και έχουν κουράσει τις κοινωνίες γι αυτό οι πολίτες στρέφονται στα άκρα.

Τέλος, χαρακτήρισε λυπηρά τα επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και τόνισε ότι υποβιβάζεται έτσι το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 15:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει