Η Αβάνα εκφράζει την «πλήρη υποστήριξή της» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 04:37

Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τάσσεται στο πλευρό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ), μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι τερματίζει κάθε σχέση μαζί του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροδρίγκες υπογράμμισε μέσω Twitter ότι η Αβάνα εκφράζει την «πλήρη υποστήριξή της» στον ΠΟΫ και την ηγεσία του στην προσπάθεια του θεσμού του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Για τον Ροδρίγκες, η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να τερματίσει κάθε σχέση με τον διεθνή οργανισμό «αντανακλά την εντεινόμενη απομόνωση» της Ουάσινγκτον, ενώ η απόφαση αυτή «αντίκειται προς την πολυμερή συνεργασία και υπονομεύει τις διεθνείς προσπάθειες να προασπιστεί η υγεία» του πληθυσμού της υφηλίου και να «σωθούν ζωές».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε την Παρασκευή ότι η χώρα του «τερματίζει» τη σχέση της με τον ΠΟΫ.

Σε επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή του ΠΟΫ, τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ απείλησε με οριστικό τερματισμό της αμερικανικής χρηματοδότησης στον οργανισμό και ότι θα «επανεξέταζε τη συμμετοχή» της Ουάσινγκτον σε αυτόν εάν ο θεσμός δεν δεσμευόταν να προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις» και «βελτιώσεις» μέσα σε «30 ημέρες».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 04:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει