“Η Αθήνα δεν πάει καλά”


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 07:26

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ειδικά για την Αθήνα ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά», με αφορμή τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων σε γηροκομείο του Άγιου Παντελεήμονα,  ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα», οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

Παράλληλα, την εκτίμηση ότι η διασπορά του κορωνοϊού σε παρόμοιους χώρους όπως το γηροκομείο στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, γίνεται συνήθως από το προσωπικό, εξέφρασε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας που έσπευσε στην περιοχή μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά:

 

Πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης έφθασαν ασθενοφόρα για την παραλαβή των ηλικιωμένων και τη μεταφορά τους σε δύο νοσοκομεία αναφοράς, το Σισμανόγλειο και τον Ευαγγελισμό. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Μόνο τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 8.158 κρούσματα κορωνοϊού και 125 θάνατοι, με την πλειοψηφία αυτών να σημειώνονται στην Αττική, η οποία έχει και την αρνητική πρωτιά.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 07:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει