Η Αλγερία προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το Φόρουμ εθνικής συμφιλίωσης μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 22:16

Η Αλγερία πρότεινε σήμερα Πέμπτη να φιλοξενήσει ένα «Φόρουμ εθνικής συμφιλίωσης» μεταξύ των αντίπαλων πλευρών της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή της Αφρικανικής Ένωσης που είχε αναλάβει να βρει λύσεις για να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη χώρα αυτήν.

«Η επιτροπή κατέγραψε την προσφορά της Αλγερίας να φιλοξενήσει το Φόρουμ εθνικής συμφιλίωσης» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Κονγκό Ζαν-Κλοντ Νγκακοσό, διαβάζοντας το τελικό ανακοινωθέν της επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης για την κρίση της Λιβύης, η οποία συνεδρίασε στην Μπραζαβίλ.

Ο στόχος αυτού του Φόρουμ είναι «η προσέγγιση των διαφορετικών απόψεων και η προώθηση της επιστροφής στις διαπραγματεύσεις» με βάση τις προηγούμενες αποφάσεις που έχει λάβει η Αφρικανική Ένωση για τη συμφιλίωση στη Λιβύη. «Η επιτροπή δεσμεύτηκε υπέρ του πολιτικού διαλόγου στη Λιβύη υπενθυμίζοντας ότι είναι επείγον» να διεξαχθεί αυτός ο διάλογος με τη συμμετοχή όλων των πλευρών ώστε να αναζητηθεί μια λύση στη λιβυκή κρίση.

Η Αφρική, που υφίσταται ευθέως τις συνέπειες από τον πόλεμο στη Λιβύη, προσπαθεί να ακουστεί η φωνή της στο θέμα αυτό, από το οποίο κρατήθηκε στο περιθώριο επί χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, 22:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει