Η ανακοίνωση της Μονής Αγίου Παύλου


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 15:43

Μπορεί στο Άγιο Όρος να επιβλήθηκαν εκτάκτως περιοριστικά μέτρα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν, ωστόσο σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου γνωστοποιεί ότι μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών εξαιτίας επιδημίας… γρίπης.

«Φέρεται εις γνώση των ευλαβών προσκυνητών και λοιπών επισκεπτών του Αγίου Όρους ότι η Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου διακόπτει την φιλοξενίαν έως 14ης Σεπτεμβρίου (νέον ημερολόγιον έως 27ης Σεπτεμβρίου), λόγω εκτάκτου επιδημίας γρίπης» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο καθηγούμενος της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής του Αγίου Όρους του Αγίου Παύλου.

Να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δέκα κρούσματα έως τώρα σε δύο μονές και μία σκήτη. Ένας μάλιστα μοναχός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ενώ έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον του κ. Τσιόδρα για την υγεία του.

Εξάλλου, με εγκύκλιό της προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους, η Ιερά Κοινότητα ορίζει έως και δέκα τους επισκέπτες ανά μονή και απαγορεύει τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίνεται έγκριση. Η έκδοση της οδηγίας προς τις μονές κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μονή Αγίου Παύλου, ενός στη Μονή Χιλανδαρίου και ενός ακόμα υπόπτου κρούσματος στη Λακκοσκήτη. 

Διαβάστε επίσης: Διασωληνωμένος μοναχός από το Άγιο Όρος – Έντονο το ενδιαφέρον του Τσιόδρα

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 15:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει