Η ανατραπείσα ηγέτιδα κατηγορείται για παραβίαση κρατικών μυστικώνΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 17:01

Η ανατραπείσα ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι κατηγορείται από κοινού με τέσσερις συνεργάτες της για παραβίαση του νόμου περί επίσημων μυστικών που ανάγεται στην εποχή της αποικιοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της νομικής της ομάδας.

Ο Χιν Μαούνγκ Ζάου δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters πως δικαστήριο της Ραγνκούν απήγγειλε πριν από μία εβδομάδα την κατηγορία αυτή σε βάρος της Σου Τσι, τριών υπουργών της κυβέρνησής της και του κρατούμενου Αυστραλού οικονομικού συμβούλου της, Σον Τέρνελ και πρόσθεσε ότι έμαθε για τη νέα κατηγορία πριν από δύο ημέρες. Αν καταδικαστούν κινδυνεύουν με κάθειρξη έως 14 ετών.

Η 75χρονη Σου Τσι, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1991 για τις προσπάθειές της για τη δημοκρατία στη Μιανμάρ, εμφανίστηκε σήμερα μέσω βιντεοσύνδεσης σε μια ακρόαση σε σχέση με άλλες κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί. Ο πρόεδρος της χώρας Ουίν Μιντ, σύμμαχος της Σου Τσι, που ανατράπηκε και έχει συλληφθεί επίσης, αντιμετωπίζει και αυτός διάφορες κατηγορίες.

Η Σου Τσι, που κρατείται από την 1η Φεβρουαρίου όταν οι στρατιωτικοί ανέτρεψαν με πραξικόπημα την πολιτική κυβέρνηση, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για παραβίαση πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού, παράνομη κατοχή γουόκι τόκι, ενώ το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο την κατηγορεί για δωροδοκία.

Στο μεταξύ, μια άλλη δικηγόρος, η Μιν Μιν Σόε, δήλωσε πως η Σου Τσι και ο Ουίν Μιντ εμφανίστηκαν να είναι καλά στην υγεία τους στη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης αλλά δεν είναι σαφές αν γνωρίζουν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Η Μιν Σόε, που εκπροσωπεί τους έκπτωτους ηγέτες της χώρας, είπε πως δεν μπορεί να τους ενημερώσει για το τι συμβαίνει εκτός και δεν της επιτρέπεται να συναντήσει διά ζώσης τους πελάτες της. Η ακρόασή τους αναβλήθηκε για τις 12 Απριλίου, είπε η Μιν Μιν Σόε στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 17:01Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει