Η Αντιπεριφερειάρχης Δ.Κολυνδρίνη στο σωματείο αυτοκινητιστών φορτηγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανβακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη με τους Περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Ρίνη Λεωνίδα, Μπατζιάκα Πέτρο και Κίτσιο Γεώργιο, επισκέφτηκαν σήμερα το σωματείο αυτοκινητιστών φορτηγών και συζήτησαν θέματα που αφορούν τον κλάδο τους, όπως τα μικτά κλιμάκια ελέγχων, την ανησυχία τους για τη μείωση της δουλειάς τους, τη βελτίωση του οδικού κυκλώματος. Η κα Κολυνδρίνη τόνισε σε δήλωσή της πως “τα μικτά κλιμάκια συνεχίζουν τους ελέγχους, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει μεγάλο ποσοστό ασφαλτοστρώσεων, βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες τεχνικών έργων 500.000€ κα ασφαλτικών 500.000€, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης και δύο νέων εργολαβιών, 800.000€ και 900.000€ αντίστοιχα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει οτιδήποτε, προκειμένου να συντελέσει στην ενδυνάμωση της οικονομίας ποικιλοτρόπως.”

Ακολούθως, και στα πλαίσια της επίλυσης ζητημάτων που αφορούν επαγγελματικούς κλάδους η Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενη από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κκ. Μπατζιάκα Πέτρο, Κίτσιο Γεώργιο, Ρίνη Λεωνίδα και Χαλέβα Κωνσταντίνο,επισκέφτηκαν το Σωματείο εργαζομένων της ΑΓΕΤ. Μέσα από διαλογική συζήτηση και την καταγραφή των προβληματισμών των εργαζομένων αναδείχθηκαντα εξής συμπεράσματα:

• Η αναγκαιότητα της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης που τονώνει εδώ και χρόνια οικονομικά και κοινωνικά την περιοχή.
• Η ισοσταθμιστική ανάπτυξη της εταιρείας σε συνδυασμό με την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.
• Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας, η αναζήτηση ισοδύναμων τρόπων μείωσης του κόστους παραγωγής χωρίς να πληγεί, όσο αυτό καθίσταται δυνατό, το εργασιακό δυναμικό και η αμοιβή του.

Η κα Κολυνδρίνη ανέφερε σχετικά: «Η περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται δίπλα στην εταιρεία, κάτι που απέδειξε και πρόσφατα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά σε μελέτη όρων περιβαλλοντικών επιπτώσεων και συνεπάγεται φθηνότερη εναλλακτική μορφή ενέργειας με δεδομένη την εξασφάλιση: • Των υγιών εργασιακών σχέσεων • Του ανθρώπινου παράγοντα • Της τοπικής κοινωνίας • Της ισόρροπης ανάπτυξης του περιβάλλοντος»

Σε αγαστό κλίμα συνεργασίας ακολούθησε συνάντηση από την Αντιπεριφερειάρχη και τους Περιφερειακούς συμβούλους με την διεύθυνση της εταιρείας, τον Διευθυντή κο Παπαευθυμίου Θωμά και τον κο Κουκλουμπέρη, πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων όπου επισημάνθηκαν εκ μέρους της εταιρείας: το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και η μειωμένη παραγωγή. Η κα Κολυνδρίνη επισήμανε ότι «Με δεδομένη την κρατική παρέμβαση για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας για την εν λόγω βιομηχανία, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μία εγκρατή και σταδιακή ανάκαμψη της παραγωγής, οφείλει η εταιρεία να επαναπροσδιορίζει τις δικλείδες μείωσης του κόστους παραγωγής αφήνοντας αλώβητο το εργατικό δυναμικό.” Ο διευθυντής επεσήμανε την καλή πρόθεση της εταιρείας, την διάθεση διαλογικής συζήτησης με τους εργαζομένους και την πεποίθηση του ότι θα καταλήξουν στο ορθότερο για όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει