Η απέλαση της πρέσβειρας στο Καράκας βαθαίνει την απομόνωση της ΒενεζουέλαςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 23:38

Η απόφαση της Βενεζουέλας να απελάσει την πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Καράκας θα απομονώσει περαιτέρω το κράτος της Λατινικής Αμερικής, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, καλώντας την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να επανεξετάσει την απόφαση της αυτή.

«Η Ε.Ε. εκφράζει τη βαθιά της λύπη για αυτήν την απόφαση, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω διεθνή απομόνωση της Βενεζουέλας. Ζητούμε την ανατροπή αυτής της απόφασης», τόνισε η Ναμπίλα Μασράλι.

«Η Βενεζουέλα θα ξεπεράσει τη συνεχιζόμενη κρίση που διέρχεται, μόνο μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου, στον οποίο η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί πλήρως, τον οποίο όμως υπονομεύει άμεσα αυτή η απόφαση», δήλωσε η Μασράλι σε ανακοίνωσή της,

Η Βενεζουέλα αποφάσισε να απελάσει την πρέσβειρα της Ε.Ε. στο Καράκας, δίνοντας της διορία 72 ωρών να εγκαταλείψει τη χώρα. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε αντίποινα για τις νέες κυρώσεις που επέβαλε αυτήν την εβδομάδα η ΕΕ στη Βενεζουέλα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, 23:38Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει