Η απειλή από ισλαμιστές τρομοκράτες στη Γερμανία είναι μεγάλη


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 04:52

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ θεωρεί ότι η απειλή από ισλαμιστές τρομοκράτες στη Γερμανία είναι μεν μεγάλη, αλλά ο ακτιβισμός μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη δεν συμβάλλει στην αντιμετωπιση του εξτρεμισμού.

«Επιθέσεις πρέπει να αναμένει κανείς ανά πάσα στιγμή. Η απειλή από ισλαμιστές τρομοκράτες στη Γερμανία είναι μεγάλη», τόνισε ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός (CSU) σε επίκαιρη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag).

Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει ακτιβισμός μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη. «Είναι μάλλον ζήτημα συνεπούς εφαρμογής του ισχύοντος νόμου. Ωστόσο, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι εξτρεμιστές μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με απελάσεις», τόνισε ο υπουργός.

«Ένα μεγάλο μέρος των επί του παρόντος 615 ισλαμιστών οι οποίοι αποτελούν απειλή είναι είτε Γερμανοί πολίτες είτε έχουν διπλή υπηκοότητα», πρόσθεσε ενώ ο Ζέεχοφερ υπογράμμισε ταυτόχρονα  ότι «η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν στρέφεται κατά του Ισλάμ, αλλά κατά του φανατικού και βίαιου εξτρεμισμού».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 04:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει