Η αστυνομία αδυνατεί να σταματήσει τις κλοπές των Ι.Χ. και έτσι μοιράζει AirTags για τον εντοπισμό τους – Δείτε που


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α Ουάσινγκτον, οι κλοπές αυτοκινήτων έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Στην πόλη των 6.2 εκατ. ανθρώπων, την 6η μεγαλύτερη στη χώρα, η εγκληματικότητα έχει σημειώσει νέο ρεκόρ με την αστυνομία να αδυνατεί να προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κλοπές Ι.Χ. είναι περισσότερες από ποτέ και η αστυνομία προχωρά σε μία διαφορετική προσέγγιση. Σε όσους μένουν σε επικίνδυνες γειτονιές, ο δήμαρχος αποφάσισε να μοιράσει συσκευές εντοπισμού ώστε να τοποθετηθούν στα οχήματα και η αστυνομία να μπορεί να τα εντοπίσει μετά από μία πιθανή κλοπή..

Τί είναι τα AirTags;

Οι συγκεκριμένες συσκευές εντοπισμού είναι τα γνωστά AirTags της Apple, τα οποία λαμβάνουν σήμα από οποιαδήποτε Apple συσκευή υπάρχει σε κοντινή απόσταση, στέλνοντας συνεχώς στίγμα εντοπισμού στον κάτοχο του. Έτσι, εάν ο ιδιοκτήτης έχει iPhone μπορεί να εντοπίσει το όχημα του και να ειδοποιήσει την αστυνομία. Το κόστος αγοράς της συσκευής στην Αμερική είναι κοντά στα 60 δολάρια περίπου και ο δήμαρχος τα μοιράζει δωρεάν σε όσους μένουν στις περιοχές της Ουάσινγκτον με τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτελούσα χρέη αρχηγού της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, Πάμελα Σμιθ, παραδέχεται ότι τα AirTags δεν θα βοηθήσουν να αποτραπεί η κλοπή ενός οχήματος. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι, εκτός από το ότι θα βοηθήσουν την αστυνομία να βρει ένα όχημα όταν αυτό κλαπεί, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη περαιτέρω κλοπών. “Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτού του είδους τις εγκληματικές δραστηριότητες συχνά διαπράττουν πολλαπλά αδικήματα και μια και μόνο σύλληψη μπορεί να βοηθήσει στο κλείσιμο πολλαπλών υποθέσεων”.

Πώς σας φαίνεται ένα τέτοιο μέτρο; Μία καθαρή αποδοχή αποτυχίας της αστυνομίας ή μία προσπάθεια να νιώσουν οι πολίτες πιο ασφαλείς;Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει