Η αστυνομία διέλυσε στην Ελβετία διαδήλωση χωρίς άδεια των αρχών ενόψει της Ημέρας της ΓυναίκαςΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, 04:40

Μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού χθες Σάββατο στη Ζυρίχη για να διαλύσουν διαδήλωση ενόψει της διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας.

Εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης της Ελβετίας, παρότι δεν επιτρέπονται το τρέχον διάστημα δημόσιες συναθροίσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού

Στην κινητοποίηση κάλεσε φεμινιστική οργάνωση της Ζυρίχης, με σκοπό να καταγγελθεί η «καταπιεστική καθημερινότητα» και να «δημιουργηθεί χώρος για την κριτική μας».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έκανε ελέγχους σε πάνω από 100 πρόσωπα, απήγγειλε κατηγορίες σε αρκετά και προχώρησε σε δύο συλλήψεις. Διέλυσε τη διαδήλωση χθες το απόγευμα, αφού ανέπτυξε ισχυρή δύναμη. Κατά τα πρώτα στοιχεία, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Κατέγραψε εξάλλου μικρές φθορές σε ιδιωτικές περιουσίες λόγω της χρήσης βαφής σε μορφή σπρέι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, 04:42Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει