Η αστυνομία επέστρεψε στην Ινδία τρία κλεμμένα ινδουιστικά αγάλματα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, 03:14

Η Βρετανία επέστρεψε στην Ινδία τρία ορειχάλκινα γλυπτά που είχαν κλαπεί πριν από 40 και πλέον χρόνια από έναν ινδουιστικό ναό στο κρατίδιο Τάμιλ Νάντου.

Συνολικά, τέσσερα αγάλματα της περιόδου Βιτζαγιαναγκάρα (14ος-17ος αιώνας) κλάπηκαν το 1978 από έναν ναό του θεού Βισνού στο Ναγκαπατίναμ. Οι δράστες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν στην Ινδία, όμως μόλις το 2019 εντοπίστηκαν τα τρία από τα κλεμμένα γλυπτά, όταν η Ινδική Ύπατη Αντιπροσωπεία στο Λονδίνο ανακάλυψε ότι ένας έμπορος που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε βγάλει προς πώληση το ένα από αυτά.

Αφού ενημερώθηκε από την ινδική πρεσβεία, η Μονάδα Τεχνών και Αρχαιοτήτων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ξεκίνησε έρευνες και διαπίστωσε ότι ο έμπορος το είχε αγοράσει καλόπιστα. Όταν του παρουσίασαν αποδείξεις ότι ήταν κλεμμένο, το παρέδωσε οικειοθελώς στις αρχές και υπέδειξε πού βρίσκονταν τα άλλα δύο.

Η πρεσβεία της Ινδίας ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες των αγαλμάτων, που τραβήχθηκαν κατά την επίσημη παράδοσή τους στην κυβέρνηση του Τάμιλ Νάντου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, 03:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει