Η αστυνομία κατέστρεψε Mitsubishi EVO με παραποιημένα στοιχεία πλαισίου


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 16:35


Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     


Το να βλέπεις ένα Mitsubishi EVO να καταστρέφεται σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη εικόνα, όμως όπως αποδεικνύεται και θα διαβάσετε παρακάτω η αστυνομία που προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, είχε το λόγο της. Όπως αναφέρει το car.com.cy η αφέλεια και η παρανομία ενός 27χρονου ήταν αιτία να δημιουργηθεί και πάλι θέμα συζήτησης για τους φίλους της ταχύτητας στην Κύπρο.

Σύμφωνα λοιπόν με το Cyprus Police News: «εκτελέστηκε η σχετική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που αφορούσε την καταστροφή οχήματος το οποίο είχε υποστεί σημαντικές μετατροπές κατά παράβαση σχετικής νομοθεσίας.

Βλέπεις αυτήν την εικόνα και δεν έχεις λόγια...

Οδηγούσε και χωρίς δίπλωμα

Συγκεκριμένα, στις 5 Δεκεμβρίου, 2019, μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος. Κατά τη διάρκεια του έλεγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος οδηγούσε με στερημένη Το αυτοκίνητο είχε μηχαικές μετατροπές, αλαγμένο κινητήρα και αλλαγμένο αριθμό πλαισίου….άδεια οδήγησης και χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας.

Τόσο ο οδηγός όσο και το αυτοκίνητο του μεταφέρθηκαν στην Τροχαία Λάρνακας όπου από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε υποστεί διάφορες μηχανικές μετατροπές όπως, την αλλαγή κινητήρα χωρίς σχετική άδεια από τον Έφορο Μηχανοκίνητων Οχημάτων, ενώ το πλαίσιο στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου, ήταν κομμένο και συγκολημμένο ξανά, με αποτέλεσμα να μην αποδεικνύεται η ταυτότητα του οχήματος και κρίθηκε ακατάλληλο για κυκλοφορία.

Το συγκεκριμένο όχημα κυκλοφορούσε στην Κύπρο με παραποιημένα στοιχεία πλαισίου...

Φυλάκιση 30 ημερών…

Την επόμενη μέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2019, η Αστυνομία αποτάθηκε στο Δικαστήριο για έκδοση κατακράτησης του οχήματος, πράγμα το οποίο έγινε αποδεκτό. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Δικαστήριο όπου στις 11 Ιουνίου, Ο Εισαγγελέας  διέταξε την καταστροφή του οχήματος…2020 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της.

    

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε τον 27χρονο σε τετράμηνη στέρηση άδειας οδήγησης και ποινής φυλάκισης 30 ημερών, αφού τον βρήκε ένοχο στα αδικήματα της οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος με στερημένη άδεια οδήγησης, της οδήγησης χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας καθώς επίσης και για εκούσιες μηχανικές μετατροπές στο όχημα, ενώ περαιτέρω διέταξε την καταστροφή του οχήματος.

Το συγκεκριμένο όχημα μεταφέρθηκε σε εγκεκριμένο χώρο καταστροφής οχημάτων κατά το τέλος της ζωής τους, όπου και εκτελέστηκε στο σχετικό διάταγμα του Δικαστηρίου.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 16:35Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει