Η αστυνομία στη Φιλαδέλφεια ερευνά φερόμενη συνωμοσία για επίθεση σε κέντρο καταμέτρησης ψήφων


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 10:20

Η αστυνομία στη Φιλαδέλφεια ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά φερόμενη συνωμοσία για επίθεση στο Συνεδριακό Κέντρο της Πενσιλβάνιας, στο οποίο γίνεται η κρίσιμης σημασίας για την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών καταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία αυτή.

Η τοπική αστυνομία πληροφορήθηκε για ένα Hummer με οπλισμένους επιβαίνοντες, οι οποίοι ξεκίνησαν από τη Βιρτζίνια, έχοντας ως σχέδιο να επιτεθούν στο συνεδριακό κέντρο όπου γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Τρίτης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον έναν άνδρα και κατάσχεσε ένα όπλο, όπως και το Hummer, για το οποίο είχε πληροφορηθεί προηγουμένως. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σε σχέση με τη φερόμενη συνωμοσία. Η είδηση αυτή μεταδόθηκε νωρίτερα από το Action News, θυγατρικό του ABC.

Νωρίτερα την Πέμπτη υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησαν πορείες στη Φιλαδέλφεια, την ώρα που οι εκλογικοί αντιπρόσωποι καταμετρούν χιλιάδες επιστολικές ψήφους, οι οποίες θα κρίνουν ποιος από τους δύο υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία θα λάβει τελικά τους 20 μεγάλους εκλέκτορες της Πενσιλβάνιας.

Υποστηρικτές του Τραμπ κυμάτιζαν σημαίες και κρατούσαν πανό στα οποία αναγραφόταν: «Η ψηφοφορία σταματά την Ημέρα των Εκλογών» και «Λυπούμαστε οι κάλπες έχουν κλείσει», ενώ υποστηρικτές του Μπάιντεν είχαν βάλει νωρίτερα χθες μουσική και χόρευαν πίσω από οδόφραγμα στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Εφετείο της πολιτείας απεφάνθη χθες ότι περισσότεροι παρατηρητές των Ρεπουμπλικανών μπορούν να εισέλθουν στο συνεδριακό κέντρο στη Φιλαδέλφεια όπου οι αρμόδιοι καταμετρούν ψηφοδέλτια.

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USPS) ανακοίνωσε ότι περίπου 1.700 ψηφοδέλτια εντοπίστηκαν στην Πενσιλβάνια σε κέντρα διαλογής αλληλογραφίας κατά τη διάρκεια δύο ελέγχων που έκανε αργά χθες το βράδυ και πρόσθεσε ότι έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία παράδοσής τους σε εκλογικούς αντιπροσώπους.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως, χωρίς να το τεκμηριώνει, ότι οι επιστολικές ψήφοι προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για νοθεία, μολονότι οι εκλογικοί εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι αυτό είναι κάτι το σπάνιο στις αμερικανικές εκλογές.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 10:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει