Η Αυστρία θα ερευνήσει εάν η δολοφονία Ρώσου πολίτη στη Βιέννη είχε πολιτικά κίνητρα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, 02:03

Η Αυστρία θα ελέγξει εάν η δολοφονία ενός 43χρονου άνδρα με ρωσική υπηκοότητα, αλλά με καταγωγή από την Τσετσενία το περασμένο Σάββατο κοντά σε εμπορικό κέντρο σε προάστιο της Βιέννης είχε πολιτικά κίνητρα ανακοίνωσε η εισαγγελία που ασχολείται με την υπόθεση μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων για την δολοφονία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Αυστρία «δεν θα ανεχθεί βίαιες ενέργειες σε αυστριακό έδαφος» και πως «αυτή την στιγμή διεξάγονται εντατικές έρευνες για να διαπιστωθεί ποιός βρίσκεται πίσω από την δολοφονία αυτή».

Οι δύο ύποπτοι συλληφθέντες είναι επίσης Τσετσένοι στην καταγωγή και όπως το θύμα, ζούσαν επί χρόνια στην Αυστρία όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πόλης Κορνοϊμπουργκ, αναφέροντας ότι ο δολοφονηθείς «είχε ρωσικό διαβατήριο και ήταν τσετσενικής καταγωγής».

Στο θύμα Μαμιχάν Ουμάροφ, του είχε προταθεί αστυνομική προστασία, αλλά ο ίδιος την αρνήθηκε όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της αστυνομίας και της εισαγγελίας. Μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας ανέφεραν, ότι ο δολοφονηθείς χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Μάρτιν Μπεκ και διέθετε μπλογκ με τίτλο «Ο Ανζόρ από την Βιέννη» μέσω του οποίου ασκούσε κριτική στον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.

«Υπήρξαν ή όχι πολιτικά κίνητρα , όλα φυσικά θα ελεγχθούν. Προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Η αστυνομία δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό δεν είχε διαλευκανθεί πλήρως».

Όπως γράφει η ιστοσελίδα «Kavkaz realii», πρίν από μερικά χρόνια είχε δώσει πληροφορίες για την προετοιμασία τριών συμβολαίων θανάτου και αργότερα έδωσε στην δημοσιότητα απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στις οποίες γίνονταν λόγος για το κόστος του συμβολαίου θανάτου. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα ως ύποπτοι για την δολοφονία του Μαμιχάν Ουμάροφ έχουν συλληφθεί δύο τσετσενικής καταγωγής άτομα ο Σαραλί Αχτάγεφ και ο Σλαμάν Μαγκαμάντοφ.

Την έρευνα για την διαλεύκανση του εγκλήματος έχει αναλάβει η υπηρεσία του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας που είναι αρμόδια για την προστασία του συντάγματος ικαι την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (αντικατασκοπία).

Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για ζητήματα ελευθερίας των ΜΜΕ Αρλέμ Ντεζίρ κάλεσε την αυστριακή κυβέρνηση να διενεργήσει λεπτομερώς την δολοφονία Ρώσου πολίτη στην Αυστρία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, TASS, Svoboda.org


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, 02:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει