Η Αυστραλία θα αγοράσει 10 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTechΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 11:15

Η Αυστραλία θα αγοράσει 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 των φαρμακοβιομηχανιών των ΗΠΑ Pfizer και της Γερμανίας BioNTech, δήλωσε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Αυτές οι επιπρόσθετες δόσεις εξασφαλίστηκαν βάσει των απαιτήσεών μας» ανέφερε ο Μόρισον από την Καμπέρα.

Η Αυστραλία ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χορήγηση στους ανθρώπους ηλικίας 16 ετών και άνω, και αναμένεται να αρχίσει τους εμβολιασμούς χορηγώντας 80.000 δόσεις την εβδομάδα ως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να λάβουν 10.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V οι Παλαιστίνιοι, με αυτές να επαρκούν για να καλύψουν 5.000 ανθρώπους, δήλωσε στον ραδιοσταθμό Φωνή της Παλαιστίνης η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας Μάι Αλκάιλα.

Η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία έχει περιορισμένη αυτοδιοίκηση στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, ξεκίνησε την Τρίτη μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 έπειτα από μια μικρή παράδοση δόσεων από το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, η Βόρεια Κορέα αναμένεται να λάβει σχεδόν 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά της COVID-19 το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους, σύμφωνα με υπηρεσίες που ηγούνται του προγράμματος COVAX, το οποίο στηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και τη συμμαχία GAVI για τα εμβόλια και έχει στόχο τη διασφάλιση εμβολίων για τις πιο φτωχές χώρες.

Το COVAX θα διανείμει 1.992 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που παράγει το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, σύμφωνα με την προσωρινή έκθεση για τη διανομή των εμβολίων που εξέδωσε χθες το COVAX.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει ούτε ένα κρούσμα νέου κορωνοϊού μέχρι σήμερα, με βάση τον ιστότοπο του ΠΟΥ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 11:30Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει